Πάνος Σκουρλέτης | Πολιτικός, πρώην Βουλευτης

Σημεία από συνέντευξη στο MEGA

Καταδικαστέες οι επιθέσεις της Χαμάς, όπως και η διαχρονική πολιτική κρατικής τρομοκρατίας του Ισραήλ, να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ

9/10/2023
 

     Σχολιάζοντας την πολεμική σύγκρουση Παλαιστινίων και Ισραηλινών, στο MEGA το απόγευμα της Κυριακής 8/10/2023, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε:

     Η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά υπάρχουν και κρατικές πολιτικές που ασκούν τρομοκρατία. Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Παλαιστίνης νομίζω ότι το ξέρουμε εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Αν προσεγγίσουμε τα χτεσινά γεγονότα λες και ξεκίνησε χτες αυτή η υπόθεση, τότε πλανόμαστε πλάνην οικτράν. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει συμβεί στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

     Βλέπω κέντρα ένθεν κακείθεν που δυναμιτίζουν τον διάλογο, που δεν σέβονται τις διεθνείς αποφάσεις, ενώ ο ΟΗΕ μιλάει για τα σύνορα του ‘67 στο κράτος του Ισραήλ. Βλέπω τον εποικισμό που γίνεται κατά παράνομο τρόπο στα παλαιστινιακά εδάφη χρόνια τώρα και δεν μιλάει κανείς. Βλέπω μια μεροληπτική τοποθέτηση εις βάρος των Παλαιστινίων.

     Καταδικάζω αυτό που έγινε το Σάββατο, αλλά καταδικάζω και όλα όσα έχει κάνει το Ισραήλ προηγουμένως. Μία φωνή υπέρ της ειρήνης πρέπει να έχει σφαιρική προσέγγιση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σύρραξη. Δυστυχώς, υπάρχει και προηγούμενη μέρα, υπάρχουν τρομοκρατικές ενέργειες σαν την χτεσινή, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές που έχουν γίνει από την άλλη πλευρά και θεωρώ ότι το κράτος του Ισραήλ, πάρα πολλές φορές, ασκεί κρατική τρομοκρατία. Υπερασπίζομαι το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως τις υπερασπίζομαι στην Κύπρο.