Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Η ΕΕ έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό, λόγω των εσωτερικών αντιφάσεων και των συγκρούσεων.
 
Ο Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤNEWS, με τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη, όπου τόνισε ότι  στην Ευρώπη βλέπουμε την επικράτηση απόψεων που βρίσκονται έξω από τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες και από τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Μια εικόνα κατώτερη των περιστάσεων, που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να υπάρξει μια νέα μεταναστευτική πολιτική, για ασφαλείς διόδους ελέγχου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Πρέπει, όμως, να δούμε τα αίτια, τις ανισότητες στον κόσμο και να τις αντιμετωπίσουμε για να αντιμετωπιστούν και οι ροές.
 
Το τραγικό ναυάγιο μας αφυπνίζει ως προς αυτά τα ζητήματα. Υπάρχουν, βεβαίως και κρίσιμα επιχειρησιακά ερωτήματα που από την απάντησή τους θα φανεί αν υπήρξαν ευθύνες για τη δραματική εξέλιξη που είδαμε, όχι μόνο από όσους επιχειρούσαν στο πεδίο, αλλά και από που έδιναν τις κατευθύνσεις. Θα δούμε αν υπάρχουν και ποιες.
 
Στην υπόθεση με την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, εντελώς ανεύθυνα χρησιμοποιούνται επιλεκτικά στοιχεία από την ΕΥΠ, τα οποία ελέγχονται και ως προς την ορθότητα και διαρρέονται στον Τύπο, με στόχο, μέσα από ένα «κόψε – ράψε», να κατασκευαστεί μια συγκεκριμένη ιστορία. Ψευδώς ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι ενημέρωσε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Τους ενοχλεί αυτή η «ροζ κηλίδα» στον χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων και θέλουν να σιγουρέψουν την αυτοδυναμία.