Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 

Σημεία από τη συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στον ΑΝΤ1

Εθνική προβοκάτσια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη ΝΔ να πουλάει εθνικοφροσύνη για ψήφους ακροδεξιών

Η ΝΔ, με πρωτοστατούντα τον κ. Μητσοτάκη, επιδίδεται σε μια επιχείρηση άγρας ακροδεξιών ψήφων με επίκεντρο τη Θράκη, σε μια εθνική προβοκάτσια με εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, πουλώντας εθνικοφροσύνη και με μεθόδους που θυμίζουν παρακρατικές, κυπατζίδικες πρακτικές, επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο εθνικής προβοκάτσιας, με πρωτοστατούντα τον πρώην πρωθυπουργό. Η ΝΔ επιδιώκει, για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, να αλιεύσει ψήφους από ένα ακροδεξιό κοινό πουλώντας εθνικοφροσύνη. Το κάνει με έναν παλιομοδίτικο τρόπο, εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ. Μας θυμίζει κυπατζίδικες, παρακρατικές μεθόδους του παρελθόντος. Στην Ελλάδα έχουμε υποφέρει από κατηγορίες απέναντι στον αριστερό και δημοκρατικό κόσμο, ότι είναι ΕΑΜοβούλγαροι, ότι είναι προδότες. Η ΝΔ μιλάει για «εθνικές εξαιρέσεις» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής σε σχέση με την ισονομία των πολιτών. Σ’ αυτή της την επιχείρηση χρησιμοποιεί ψεύδη, όπως η κ. Βούλτεψη, με τα πλαστά, δήθεν φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν αναδημοσιεύσεις από τον τουρκικό Τύπο. Την «πάτησε», όμως, διότι έπεσε στον κ. Μαμουλάκη ο οποίος γνωρίζει τουρκικά. Ο κ. Σκέρτσος πήρε το νήμα από την κ. Μπακογιάννη, η οποία εμφανίστηκε με αυτό τον εκδικητικό, απειλητικό τρόπο, να ασκεί εκλογική τρομοκρατία, λέγοντας ότι αν δεν μας ψηφίσετε θα ξανάρθουμε και θα δείτε τι θα πάθετε. Ακόμη χειρότερα, ο κ. Σκέρτσος. Το είδαμε όλοι να λέει ότι δεν θα έχουν τα αυτονόητα δικαιώματα εάν δεν ψηφίσουν ΝΔ.

Εάν αλήθευαν και είναι τεκμηριωμένα όλα αυτά, γιατί ξέρετε υπάρχει και βαθύ κράτος, θα πρέπει να ήταν αποτέλεσμα μια παρακολούθησης αρκετών μηνών, σε σχέση με τον ρόλο του προξενείου. Γιατί αυτό βγαίνει λίγο πριν ή μετά τις εκλογές; Κι αν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν βάζει ζήτημα απέλασης του Τούρκου Πρόξενου; Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι. Όσο για τον όρο «τουρκική μειονότητα», παρότι ορθά κανένα κόμμα δεν τον αποδέχεται και μιλάμε για μουσουλμανική μειονότητα, και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον έχουν χρησιμοποιήσει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, ως στοιχείο ενός εθνοτικού προσδιορισμού.

Το γεγονός ότι η στάση και ο σχεδιασμός της ΝΔ, χάριν των ψήφων του Βελόπουλου και της ΝΙΚΗΣ, τροφοδοτούν την τουρκική πλευρά με επιχειρήματα τα οποία είναι ανυπόστατα και ψευδή, είναι το μεγάλο εθνικό έγκλημα που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα περίμενα από τον κ. Στυλιανίδη, επειδή ζει στην περιοχή, να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να αναφερθεί και στα διαχρονικά και πραγματικά προβλήματα της Θράκης, που την καθιστούν μία από τις πιο φτωχές περιφέρειες στην Ευρώπη. Σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ένα στοιχείο που γνωρίζει ο κ. Στυλιανίδης, είναι ότι ο μέσος όρος του εισοδήματος του πολίτη της Θράκης αντιστοιχεί στο 65% του μέσου ελληνικού εισοδήματος. Άρα μιλάμε για μια εγκαταλελειμμένη περιοχή με διαχρονικά προβλήματα.