Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Επισκέψεις του Πάνου Σκουρλέτη στα δημόσια ΙΕΚ Αμαρουσίου και Μεταμόρφωσης
 
Οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια ΙΕΚ χρειάζονται και αξίζουν περισσότερη στήριξη
 
Με σπουδαστές και εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ Αμαρουσίου και Μεταμόρφωσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με τον Θέμη Κοτσιφάκη πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ και καθηγητή σε ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, στις αντίστοιχες επισκέψεις τους αυτή την εβδομάδα. 
 
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία, έγινε συζήτηση με δεκάδες σπουδαστές και εκπαιδευτές για όλα τα ζητήματα ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος. Για το περιεχόμενο των σπουδών. Για την ανάγκη να υπάρξει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της πρακτικής άσκησης, που είναι στον «αέρα» αυτή τη στιγμή, αλλά και για την ανάγκη  η αποζημίωσή της να προσεγγίσει το 100% του βασικού μισθού, από το 80% που είναι σήμερα. Για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των εργαστηρίων με προσωπικό. Για να πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί σε μηνιαία βάση και όχι κάθε έξι μήνες, αλλά και για να απαλειφθεί το κόστος της πιστοποίησης, όπως έγινε και για τα ΕΠΑΛ, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της απαράδεκτης αξιολόγησης που θέσπισε η κυβέρνηση για τα Δημόσια ΙΕΚ, η οποία είναι ακόμη πιο προκλητική καθώς συνδέει τον αριθμό όσων λαμβάνουν πιστοποίηση με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου. Μία προσέγγιση έξω από κάθε γόνιμη εκπαιδευτική λογική.
 
Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Οι ανάγκες της νέας γενιάς που εργάζεται το πρωί και σπουδάζει το απόγευμα αξίζει να είναι στην κορυφή της προσοχής μας. Οι σπουδαστές μάς χάρισαν τον χρόνο του διαλείμματός τους για να συζητήσουμε για πολλά ζητήματα που μας αφορούν ως ανθρώπους. Φύγαμε από τα ΙΕΚ πραγματικά εμπνευσμένοι από τη νέα γενιά. Η επόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός της και τους χιλιάδες σπουδαστές και εργαζόμενους στα Δημόσια ΙΕΚ»