Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

O υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο μαζί   με τον συνυποψήφιό του στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κώστα Ζαχαριάδη και την επίσης υποψήφια, Αφροδίτη Δρίβα, με το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, Λία Καλλιανίδου, τον Προϊστάμενο Παραϊατρικών, Κώστα Νασιόπουλο, τον φυσικοθεραπευτή, Βασίλη Καραμπίνη και πολυμελές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, όλους αυτούς που δίνουν την καθημερινή μάχη, ο καθένας με τον ρόλο του και από το πόστο του, για να στηρίξουν τους ασθενείς.  Το Σισμανόγλειο είναι ένα νοσοκομείο που δοκιμάστηκε σκληρά ως μονοθεματικό, δύο φορές μέσα στην πανδημία και όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά αποδυναμώθηκε στην ουσία. Και σε αυτή την περίπτωση τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να δέχεται ασφυκτική πίεση το υφιστάμενο προσωπικό. 

Το δημόσιο σύστημα υγείας αφέθηκε αρχικά στην τύχη του και στη συνέχεια υπονομεύτηκε μεθοδικά. οι παρεμβάσεις δεν είχαν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, παρά τις οικονομικές δυνατότητες και τις δημοσιονομικές διευκολύνσεις που προβλέφθηκαν λόγω της πανδημίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση εκφράζει τα συμφέροντα εκείνων που θέλουν περισσότερο «χώρο» και πελατεία για τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Όποιος έχει να πληρώσει θα φροντίζει την υγεία του, οι υπόλοιποι «όπου βγει». Αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να την αποτρέψουμε στις εκλογές. Για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, με επαρκές προσωπικό όλων των κατηγοριών και με αμοιβές που θα το στηρίζουν για να μας στηρίζει.

#εκλογες2023 #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ