Πάνος Σκουρλέτης | Πολιτικός, πρώην Βουλευτης

O υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στην εκπομπή «Πολιτικό Βαρόμετρο» της ιστοσελίδας Pagenews, με τη δημοσιογράφο Σοφία Χύτα.

 

Σημεία απο την συνέντευξη:

“Εγκαλούμε τη ΝΔ γιατί ως κυβέρνηση -μονοκομματική και αυτοδύναμη- μέσα από το οικονομικό μοντέλο της και τις στρατηγικές της αναπαράγει όλες τις βαθύτερες αιτίες που οξύνουν και ανακυκλώνουν τα προβλήματα της οικονομίας και διευρύνουν τις ανισότητες. Αυτό αποτυπώνεται τόσο με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, όσο και από το γεγονός ότι εκτινάχθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.”

“Είμαστε πάλι μπροστά στον κίνδυνο μιας χώρας που μόνο εισάγει, που δεν μπορεί να διευρύνει την παραγωγική της βάση. Που λέμε επενδύσεις τις ιδιωτικοποιήσεις, τις εξαγορές ξενοδοχείων και το Real Estate, χωρίς να κερδίζουμε σε ανταγωνιστικότητα. Είναι κρίσιμο το ερώτημα τι έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας καθαρό τοπίο στην οικονομία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ρύθμισε το ζήτημα των αποπληρωμών του χρέους, δημιούργησε το «μαξιλαράκι» των 37 δισ. και ώθησε την ελληνική οικονομία στο επόμενο στάδιο.”