






Στην πολύ όμορφη εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παρουσίαση του βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο – Διαπραγματεύσεις για την κοινωνία και την οικονομία 2015-2019», στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης. Εκεί μίλησε για το βιβλίο, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είχε και την επιμέλειά του, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την Αννέτα Καββαδία συντόνιζε τη συζήτηση.
Αποσπάσματα από την ομιλία:
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ενάντια στη λήθη, πολύ περισσότερο που βιώσαμε ένα έντονο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και συνεχίζουμε να βιώνουμε ένα μιντιακό περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό προς την κυβέρνηση, καθώς και μια μεγάλη σε διάρκεια περίοδο επιλεκτικής μνήμης, όσο και πολιτικής διαστρέβλωσης. Ωστόσο, μέσω αυτού του βιβλίου δεν διατηρούμε μόνο τη μνήμη, δεν βγάζουμε μονάχα χρήσιμα συμπεράσματα. Λειτουργεί παράλληλα με έναν διαπαιδαγωγητικό τρόπο προς την κοινωνία, στην οποία ανοιγόμαστε, φωτίζοντας πλευρές μιας σύνθετης και δυναμικής διαδικασίας που εξηγεί πολλά από όσα έγιναν.
Βασιζόμενοι στα γεγονότα και τις προσπάθειες που έγιναν, μπορούμε να πούμε ότι με μια κυβέρνηση η οποία θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας, έχουμε περισσότερη εμπειρία. Με όρους ευαισθησίας αλλά και υπηρέτησης των μεγάλων διαχρονικών αξιών της Αριστεράς, μπορούμε να εγγυηθούμε μια διαφορετική προοπτική για τους νέους ανθρώπους και τον κόσμο της εργασίας.