Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη

 

Η κ. Κεραμέως να ακούει και όχι να τιμωρεί και να διώκει τους μαθητές

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε:

 

«Οι μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, ζουν στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλούς φοιτητές που επέστρεφαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο.

 

Στην πλέον ευαίσθητη αυτή ηλικία βιώνουν ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας και εκφράζουν τη θλίψη τους συμμετέχοντας στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις απ’ άκρη σε άκρη της χώρας. Τα συνθήματα στα πανό και τα πλακάτ που κρατάνε κι εκείνα που σχηματίζουν είτε με τα σώματά τους είτε με τις σχολικές τους τσάντες στις αυλές των σχολείων τους είναι συγκλονιστικά και θέτουν αμείλικτα ερωτήματα. 

 

Οι μαθητές πενθούν. Και θυμώνουν. 

Οι μαθητές διεκδικούν. Και απαιτούν.

 

Για όσες και όσους διαβάζουμε τα ανοικτά γράμματά τους στην κοινωνία και ακούμε τις φωνές τους στα συλλαλητήρια είναι εμφανές ότι η μαθητική κοινότητα αγωνιά, οργίζεται, φοβάται, αμφισβητεί, διεκδικεί, απαιτεί αυτά που δικαιούται και της αξίζουν. 

 

Η κυβέρνηση μέσω της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως και σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, εφαρμόζοντας το δόγμα Νόμος και Τάξη, ακόμα και με το προχθεσινό νομοσχέδιο για το μπούλινγκ, αντί να ακούσει και να αγκαλιάσει τους μαθητές, τους τιμωρεί που διαδηλώνουν και κάνουν καταλήψεις δίνοντας εντολή για τηλεκπαίδευση και συμπλήρωση απουσιών. Μια προσέγγιση που οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτό τη σύλληψης μαθητή γυμνασίου – προέδρου δεκαπενταμελούς στην Πάτρα, στην αποβολή τουλάχιστον δέκα μαθητών στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων και σε μια συνολικά ανάλγητη στάση απέναντι στους μαθητές.

 

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας και όλους τους αρμόδιους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανακαλέσουν τέτοιου είδους αποφάσεις για αποβολές και απουσίες. 

 

Στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών και τους στηρίζουμε.