Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Με εργαζόμενους του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης

Επιμένουμε στη στήριξη των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών της, στη δημοκρατική λειτουργία της

Περιοδεία στα δύο αμαξοστάσια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και στο Δημαρχείο μαζί με την Συντονίστρια της ΟΜ Παπάγου – Χολαργού, Έφη Παρίση και την επικεφαλής της ΑΣΚ – ΟΤΑ, Σταματία Τσουμέα. Συζητήσαμε με εργαζόμενους που αγωνιούν για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Δήμων, την παράταση των συμβάσεών τους, αλλά και την επαναφορά των δώρων στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εισοδήματος, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη του κόστους ζωής.
 
Στο Δημαρχείο μας συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Σιαμάνης. Μιλήσαμε με εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες, στην κοινωνική πολιτική, στο Κέντρο Κοινότητας, στο γραφείο προσωπικού, στο τμήμα Πολιτισμού και Παιδείας. Η πίεση από την έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, το προσωπικό του Δήμου έχει μειωθεί κατά 50 εργαζόμενους σε σχέση με το 2011!
 
Στο τέλος της επίσκεψής μας συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, που μας ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου και τα θέματα που αντιμετωπίζει. Συζητήσαμε, επίσης, για την ποιότητα της σχολικής στέγης, την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού, την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΦιλόΔημος», το οποίο δημιούργησε και υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Δεν είναι η πρώτη επίσκεψη σε αμαξοστάσια και δημοτικές υπηρεσίες, δεν είναι μόνο η ανάγκη των επερχόμενων εκλογών που μας κάνει να θέλουμε να ακούσουμε τους εργαζόμενους και τους αιρετούς για τα θέματα που αντιμετωπίζουν. Η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση, στην ποιότητα της καθημερινότητας, είναι πολύ μεγάλη. Μεταξύ 2015 – 2019 κάναμε σημαντικά βήματα, θεσμικά και άλλα, για να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους σ’ αυτή, παρά τους περιορισμούς, τη δημοσιονομική στενότητα, ακόμη και τον πόλεμο που δεχτήκαμε από δυνάμεις που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Θα επιμείνουμε στις προτάσεις της θωράκισης του δημόσιου χαρακτήρα της, στη δημοκρατική λειτουργία και στις αναγκαίες τομές που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον τους ΟΤΑ, την υπόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά, τη σχέση της με τη κεντρική διοίκηση, ενώ θα αναθεωρήσουν προς θετική κατεύθυνση και το μεγάλο ζήτημα της μεγαλύτερης και πιο ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε πρώτη δύναμη από τις κάλπες της απλής αναλογικής, θα υπηρετήσει στο μέγιστο βαθμό αυτή την προσπάθεια.