Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Επίσκεψη στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης και το ΚΕΠ

Επισκεφτήκαμε σήμερα τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης και το ΚΕΠ, όπου μιλήσαμε με τους εργαζομένους για τις μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης των προγραμμάτων κοινωφελούς 8μηνης εργασίας και Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών. Μαζί μας, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης, Μανώλης Χατζάκης, το μέλος της Γραμματείας της ΑΣΚ ΟΤΑ, Νίκος Μαυρουδής και από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεταμόρφωσης, ο Ανδρέας Ανδαράκης.
Συναντηθήκαμε με ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται σε μια μόνιμη θέση εργασίας λόγω της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, για τα ένδικα μέσα. Διατάξεις, προγράμματα και αποφάσεις, όπως το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», η στελέχωση της καθαριότητας μέσω του διαγωνισμού «3Κ» για περισσότερες από 8.000 μόνιμες προσλήψεις, το πρόγραμμα «55-67» του ΟΑΕΔ, που αποτελούν ανάχωμα στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης βασικών υπηρεσιών των ΟΤΑ από την κυβέρνηση και κρατούν «όρθια» μέχρι και σήμερα την όποια λειτουργία των Δήμων.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τις τρέχουσες δραστηριότητες.
Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου είτε θα οδηγήσει στην ενίσχυση του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα της είτε στην παράδοσή της σε ιδιωτικά συμφέροντα με απαξίωση των υπηρεσιών.