Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 Δεύτερη παρέμβασή στην Βουλή για την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη                                                                                     
 

Απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη:

Άκουσα τον κ. Χατζηδάκη και αντιλαμβάνομαι την άβολη θέση στην οποία βρίσκεται. Ο ίδιος ομολόγησε ότι αισθάνεται άβολα όταν, τελικά, παραδέχεται ότι γνωρίζει ότι τον παρακολουθούσαν, το είπε πριν από λίγο. Μάλιστα είπε ότι θέλε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Κύριε Χατζηδάκη θα προσφύγετε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη να μάθετε τον πράκτορα 000, που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως είναι πολύ δίπλα σας; Ειλικρινά απορώ με πόση άνεση καταλήξατε στο να λέτε ότι εσείς προσωπικά, γιατί οι υπόλοιποι ας κάνουν ό,τι θέλουν, θα καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας. Δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας; Τουλάχιστον αποχωρήστε, μη συμμετάσχετε για να μη θεωρηθεί ότι υπονομεύετε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εσείς αποδεδειγμένα, με βάση τα πορίσματα της ΑΔΑΕ, ήσασταν υπ’ αριθμόν ένα στόχος! Και πότε; Όχι τώρα, που είστε στο Υπουργείο Εργασίας. Για την κυβέρνησή σας τα εργασιακά θέματα είναι «χαμηλής» πολιτικής. Όταν ήσασταν στο Υπουργείο Ενέργειας, τότε που συζητιόταν εάν η CVC θα πάρει μέρος της ΔΕΗ, εάν η MACQUARIE θα πάρει τον ΔΕΔΔΗΕ, εάν θα ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου. Μεγάλα Deals. Ήθελαν να γνωρίζουν κάθε προσωπική σας λεπτομέρεια για να είστε χειραγωγήσιμος, όμηρος, για να σας επιβάλουν λύσεις! Ποιος; Το περιβάλλον Μητσοτάκη. Αυτό είναι το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη, αυτό είναι το επιτελικό καθεστώς Μητσοτάκη. Αυτά δεν θέλετε να ακουστούν το τριήμερο, γι’ αυτό, μάλιστα, ακολουθείτε και μια πολιτική «ξεπέτας» αυτής της διαδικασίας προσβάλλοντας τους βουλευτές, βάζοντάς τους να μιλούν στη 1 η ώρα, στις 2 και στις 3 η ώρα τα ξημερώματα. Όχι, όμως! Ο κόσμος θα μάθει, θα ακούσει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κάτι τελευταίο. Επειδή αναφερθήκατε στις συντάξεις, ξεχάσατε να μας θυμίσετε τις δώδεκα συνεχείς μειώσεις που οι κυβερνήσεις σας έκαναν στους συνταξιούχους και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν το 40% με 45% της κύριας σύνταξής τους. Ναι ή όχι; Το 2010 – 2015. Δεν το γνωρίζετε; Κύριε υπουργέ ζητήστε να σας τα δώσουν από το υπουργείο, τα έχουν όλα αυτά τα στοιχεία.

Τώρα καταλαβαίνω κι αυτό αφορά τον κ. Πιερρακάκη, γιατί, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 υπάρχει πρόβλεψη η ΑΔΑΕ να κατέχει κρυπτογραφημένο αρχείο, έτσι ώστε να μη καταφεύγει στους παρόχους για να παίρνει στοιχεία, ο κ. Πιερρακάκης και ο κ. Τσιάρας, εδώ και 20 μήνες αρνούνται να υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση.