Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 Αναγκαία η μείωση της Τιμής Ζώνης για τον Οικισμό των Εργατικών Πολυκατοικιών στο Μαρούσι Αττικής

 

Ερώτηση για την Τιμή Ζώνης στις εργατικές κατοικίες στο Μαρούσι, που είναι αρκετά υψηλή και πρέπει να μειωθεί.

Από το Δελτίο Τύπου:
 
Την ανάγκη μείωσης των αντικειμενικών αξιών στον οικισμό των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι, φέρνουν στη Βουλή 16 βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με σχετική Ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη.
Στην Ερώτηση, με θέμα: «Αναγκαία η μείωση της Τιμής Ζώνης για τον Οικισμό των Εργατικών Πολυκατοικιών στο Μαρούσι Αττικής», επισημαίνεται ότι «ο προσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα για τους πολίτες καθώς συνδέεται άμεσα με θέματα φορολογικής, επιδοματικής και αναπτυξιακής πολιτικής.
Υπό αυτό το πρίσμα και όπως έχουν επισημάνει και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο αρμόδια όργανα στην περιοχή των εργατικών πολυκατοικιών στο Μαρούσι, η τιμή ζώνης κρίνεται ιδιαίτερα υψηλή λαμβάνοντας υπόψη τόσο την παλαιότητα και την ποιότητα των κτηρίων όσο και την οικονομική κατάσταση των κατοίκων της εν λόγω περιοχής, πλησιάζει δε την τιμή ζώνης περιοχών της Αττικής που κατοικούν πολίτες με πολύ υψηλά εισοδήματα. Αυτό οδηγεί σε προσδιορισμό φορολογητέας αξίας ακίνητης περιουσίας αρκετά υψηλής αλλά και σε τυχόν απώλεια ή περιορισμό του ύψους πλήθους κοινωνικών παροχών (Α21, ΚΟΤ Α-Β, ΕΕΕ κ.α.)».
Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν ότι η «η τρέχουσα τιμή ζώνης για την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών ανέρχεται στα 2.000 €/τ.μ.», καθώς και ότι «το δημοτικό συμβούλιο του Αμαρουσίου, ομόφωνα από το 2015 ήδη (Α.Δ.Σ.194/2015) ζητούσε από τον τότε δήμαρχο να μεριμνήσει με αίτημα προς το Υπουργείο ώστε η τιμή ζώνης να μειωθεί».
Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη μείωση της τιμής ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών στα πλαίσια και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου από το 2015;
2. Έχει λάβει σχετικό αίτημα από τον Δήμο Αμαρουσίου για να προβεί στον καθορισμό «ειδικής ζώνης για τον οικισμό των εργατικών πολυκατοικιών» και τον επακόλουθο καθορισμό χαμηλότερης τιμής ζώνης από τη σημερινή;
–>> Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://bit.ly/3QEexQJ