Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 Σχετικά με τη διακοπή της κατασκευής χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Ο.Τ. 150 και άλλων σημαντικών έργων υποδομής στη Νέα Ιωνία Αττικής

Αναφορά 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον υπουργό Εσωτερικών  

Τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για την εξέλιξη σημαντικών έργων υποδομής στη Νέα Ιωνία, μεταξύ των οποίων και το ώριμο έργο για τον χώρο στάθμευσης στο Ο.Τ. 150, μεταφέρουν στη Βουλή 10 βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την Αναφορά τους «Σχετικά με τη διακοπή έργου ανάπλασης και κατασκευής χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Ο.Τ. 150 και άλλων σημαντικών έργων υποδομής στη Νέα Ιωνία Αττικής», έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη.

Η Αναφορά γνωστοποιεί στον υπουργό Εσωτερικών, την από 12/2022 ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» καθώς και το με αρ. Πρωτ. 22204/28-11-2022 έγγραφο του Δημοτικού Συμβούλου Σάββα Χατζηκωνσταντίνου «σχετικά με την ανάγκη να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό έργα πνοής στη Νέα Ιωνία όπως ο χώρος στάθμευσης στο Ο.Τ. 150, η πεζογέφυρα στην Αλέκου Παναγούλη, τα αντιπλημμυρικά έργα στον Περισσό, η γεωθερμία κ.α. Ειδικότερα για τον χώρο στάθμευσης γίνεται εκτενής αναφορά καθώς το έργο αφορά την ανάπλαση ενός, επί δεκαετίες αναξιοποίητου χώρου, στη Νέα Ιωνία, στη συμβολή των οδών Γυμνασίου, Π. Ιωακείμ και Χρ. Σμύρνης, με τη δημιουργία τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, 363 θέσεων και με υπέργειο χώρο πρασίνου 5.500 τ.μ. αναψυχής των κατοίκων προϋπολογισμού 11,5 εκατ. € χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια Αττικής».

Αναφορικά με τον χώρο στάθμευσης, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ενώ είχαν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι αναγκαίες μελέτες, «η Δημοτική Αρχή παρουσίασε εντελώς ξαφνικά και αδικαιολόγητα την αναγκαιότητα εκπόνησης καινούργιων που επέφεραν εν τέλει και τη μέχρι σήμερα παύση υλοποίησης αυτού».

• Μπορείτε να βρείτε το ακριβές κείμενο της Αναφοράς και τα σχετικά έγγραφα, εδώ: https://bit.ly/3I0Ypqx