Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Σαθρή ανάπτυξη, οικονομική αστάθεια και ελλείμματα, απώλεια αγοραστικής δύναμης, τα κατορθώματα της κυβέρνησης
 
Καταγράφεται μια σημαντική απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, είμαστε προτελευταίοι, μόλις μια θέση πάνω από την Βουλγαρία, παρά την φοβερή «ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση. Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», σημείωσα ότι όπως φάνηκε και από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, σήμερα έχουμε κάποιους ρυθμούς μεγέθυνσης εξαιρετικά ασταθείς σε μια σαθρή οικονομική βάση.
Η κυβέρνηση επιλέγει επιδόματα και παροχές προεκλογικού χαρακτήρα, προαναγγέλλει εκπτώσεις 10% στα τρόφιμα από τον Φεβρουάριο και είναι σαν να στέλνει σήμα να γίνουν ανατιμήσεις προηγουμένως. Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός, η αύξηση των τιμών, στο γάλα είναι 25%, στα δημητριακά και στο ψωμί πάνω από 18% και ίδια είναι η κατάσταση με το κρέας.
Έχουμε ανακύκλωση των ίδιων προβλημάτων με το παρελθόν, όταν χρεοκοπήσαμε. Τα δίδυμα ελλείμματα, το δημοσιονομικό και του εμπορικού ισοζυγίου, είναι παρόντα. Δόθηκε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση, με την άρση των περιορισμών του Συμφώνου Σταθερότητας και με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης κι αντί να διευρύνει την εγχώρια παραγωγική βάση, τα έκανε απευθείας αναθέσεις…