Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Ψευδόμενος ο πρωθυπουργός στη Βουλή αρνήθηκε την παρακολούθηση υπουργού του, για να επιβεβαιωθεί αυτή χθες στο πρόσωπο του κ. Χατζηδάκη

 
Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
 

«Μακάρι η ελληνική Δικαιοσύνη να είχε τα αντανακλαστικά της βελγικής Αστυνομίας», ως προς τον χρόνο δράσης, στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, υπενθυμίζοντας ότι, ενώ χθες, επιβεβαιώθηκε η παρακολούθηση του   κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός έλεγε ψέματα την Παρασκευή στη Βουλή και την αρνιόταν. Πρόσθεσε ότι η υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή πρέπει να εξεταστεί σε βάθος από τη Δικαιοσύνη, καθώς και ότι πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

 

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

 

Μακάρι η ελληνική Δικαιοσύνη να είχε τα αντανακλαστικά της βελγικής Αστυνομίας, ως προς τον χρόνο που έδρασε, σε σχέση με τις παρακολουθήσεις. Τα αντανακλαστικά, την πολιτική ευαισθησία. Δυστυχώς το ευρωκοινοβούλιο είναι, τελικά, ένα πεδίο εμφάνισης τέτοιου είδους καταστάσεων. Διάφορες χώρες κάνουν «λόμπινγκ» βρίσκοντας, όμως, εύφορο έδαφος σε κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες. Εγώ δεν χρεώνω συλλογική ευθύνη, πάντοτε, όμως, το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναφύονται τέτοιες καταστάσεις είναι μια διάσταση την οποία δεν πρέπει να υποτιμούμε. Εδώ ακούγεται ότι μπορεί να είναι εμπλεκόμενοι και άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές, γράφτηκε. Ο κ. Αβραμόπουλος ήταν, τιμής ένεκεν, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ που εμπλέκεται και παραιτήθηκε. Αυτά όλα πρέπει να τα ψάξει η Δικαιοσύνη, είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Έχουν να κάνουν με το πολιτικό περιβάλλον και τις πολιτικές οικογένειες οι οποίες έχουν εκθρέψει, ιδιαίτερα στη χώρα μας, φαινόμενα διαφθοράς τις προηγούμενες δεκαετίες. Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εδώ υπάρχει ένα θέμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά δεν έχει τέτοια θέματα, εμείς μπορούμε και την κάνουμε αυτή τη σύγκριση.

 

Η βελγική Αστυνομία είχε καταγγελίες και έδρασε. Εδώ η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταγγελίες και δεν δρα. Χθες είχαμε την επιβεβαίωση της παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη. Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και είπε ψέματα, «αν είναι δυνατόν εγώ να παρακολουθώ κάποιους από τους υπουργούς μου». Χθες επιβεβαιώθηκε ο αριθμός εντολής από την ΕΥΠ. Όταν πιέστηκε ο πρωθυπουργός το έσκασε, φυγομάχησε, το είδαμε σε live μετάδοση, το έσκασε, έβαλε «την ουρά κάτω από τα σκέλια» και το έσκασε. Προσέξτε τη σειρά των πραγμάτων. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο πρωθυπουργός, όταν ανέλαβε το 2019, ήταν να πει «η ΕΥΠ σε μένα». Αλλάζει το νομικό πλαίσιο και βάζει έναν άνθρωπο που δεν είχε τα προσόντα επικεφαλής της ΕΥΠ. Βάζει συγγενή του να ελέγχει την ΕΥΠ. Κάνει τα πάντα χρησιμοποιώντας το απόρρητο, άσκησαν κριτική και ο κ. Καραμανλής, ο κ. Τζαβάρας, η κ. Κεφαλογιάννη, για να μην υπάρξει η αλήθεια στην Εξεταστική Επιτροπή. Άρα ο πρωθυπουργός ξεγελάστηκε; Δεν ήξερε; Έγιναν «κάτω από τη μύτη του» ή είναι, τελικά, ο ένοχος;

 

Στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε «τα στοιχεία υπάρχουν κύριοι, εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το απόρρητο, ό,τι θέλετε στη Δικαιοσύνη, να ανοίξουν τα τηλέφωνα, να πάμε στην Ανεξάρτητη Αρχή.