Πάνος Σκουρλέτης | Πολιτικός, πρώην Βουλευτης

📌  Συνάντηση με μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου
 
 

Εχθές, 7/12, στο Δήμο Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη, με μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες των μελών Μουσικών Συνόλων στους ΟΤΑ αλλά  και την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα ειδικά οριοθετημένο πλαίσιο στο θεσμικό και μισθολογικό τομέα. Τον Πάνο Σκουρλέτη υποδέχτηκε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, κ. Ιωαννίδη Κώστα, ενώ παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χριστούλη Έλενα. 

 

Μια σημαντική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση έγινε για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με το άρθρο 103 του Ν.4483/17 ρυθμίστηκαν τα εργασιακά και μισθολογικά θέματα των μουσικών, μετά από τις οργανωμένες διεκδικήσεις για την ύπαρξη του πλαισίου, στις οποίες πρωτοστάτησε  το Σωματείο των Μουσικών του Χαλανδρίου. 

 

Δυστυχώς, η προσπάθεια ρύθμισης των εργασιακών ζητημάτων δεν συνεχίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ παράλληλα πάγωσαν θέματα που αφορούσαν τις προσλήψεις μουσικών στα μουσικά σύνολα με καθεστώς μοναδικού εργαζομένου στην θέση αυτή, τα  επιδόματα, τη δομή των μουσικών συνόλων και τις θέσεις των μουσικών. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο της Τέχνης στα κοινωνικά δρώμενα και ειδικότερα των μουσικών στα Μουσικά Σύνολα των ΟΤΑ και  επιδιώκει να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που εμφατικά υπενθύμισε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ζωτική ανθρώπινη  ανάγκη και ότι οι εργαζόμενοι στον  πολιτισμού δεν είναι «αόρατοι», αλλά εργαζόμενοι με δικαιώματα και ανάγκες γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.   

 

Μόνο αν ενισχυθούν τα εργασιακά δικαιώματα και αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε ειδικότητα, θα αναβαθμιστεί και το προσφερόμενο αποτέλεσμα προς του δημότες,. Το παράδειγμα του Δήμου Χαλανδρίου,  όπου η Φιλαρμονική είναι ιδιαιτέρως δραστήρια στο έργο της τόσο με συναυλίες όσο και με παροχή μαθημάτων σε παιδιά και δημότες είναι ελπιδοφόρο. Σε αυτή την κατεύθυνση η συγκεκριμένη δημοτική αρχή κάνει μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των δομών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας έμφαση και στο καλλιτεχνικό τομέα, κατεύθυνση που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι. Ο Πάνος Σκουρλέτης έδωσε την υπόσχεση πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους μουσικούς και το έργο τους.