Πάνος Σκουρλέτης | Πολιτικός, πρώην Βουλευτης

Το Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι να παραμείνει δάσος

 

Στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι βρέθηκε ξανά, περίπου τρεις μήνες έπειτα από την τελευταία του επίσκεψη, ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, μετά από νέες  καταγγελίες πολιτών σε σχέση με το έργο καθαρισμού του Δάσους και την καταγραφή υπερβάλλοντα ζήλου, με συνέπεια την αχρείαστη κοπή βλάστησης. Μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη βρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Μπόγδανος, από την παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι», πολίτες που ανησυχούν για τις στοχεύσεις των εργασιών και στελέχη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Μαρούσι και την Κηφισιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, στην τότε επίσκεψη, είχε διαπιστωθεί μια ανάλογη πρακτική εκτεταμένης αποψίλωσης του δάσους και είχαν ανακύψει πολλά ερωτηματικά ως προς τη μελέτη και τους όρους διεξαγωγής του έργου. Τον ίδιο μήνα είχε κατατεθεί Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για το θέμα από 23 βουλευτές του κόμματος.

 

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο Δάσος και στα σημεία που γίνονται εργασίες, δόθηκε η δυνατότητα μιας επιτόπιας εκτίμησης για τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, με τις ανησυχίες τους να επιβεβαιώνονται. Σε συνάντηση με την υπεύθυνη της υπεργολαβίας που βρισκόταν στο χώρο, τέθηκαν ερωτήματα για τις εργασίες. Δυστυχώς, διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν τηρούνται οι κανόνες πυρασφάλειας για ένα τέτοιας έκτασης έργο.

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ανάδειξη των ανησυχιών και της φωνής των κατοίκων, μέσα από τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να προστατευτεί το Δάσος Συγγρού και  να παραμείνει ένας ανέγγιχτος πνεύμονας πρασίνου.