Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Σήμερα στη Γενική Απεργία πλημύρισαν οι δρόμοι με χαμόγελα και αισιοδοξία, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενάντια στην ακρίβεια. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, έχει απέναντί της την κοινωνία.

 

Στην εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Γαλάτσι, με θέμα «Ακρίβεια και ποιότητα ζωής, Δεξιές πολιτικές και Αριστερές προτάσεις».
Η αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνάντησε τις αλλεπάλληλες κρίσεις δημιουργώντας έναν αρνητικό πολλαπλασιαστή, αντί να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Οι ανισότητες διευρύνονται και ο πλούτος συσσωρεύεται σε λίγους. Η πολιτική αυτή υλοποιείται σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον, με την Ευρώπη να αδυνατεί να αρθρώσει το δικό της λόγο για την ειρήνη, την παύση του πολέμου στην Ουκρανία. Ακολουθεί αυστηρά τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα, ωστόσο η ειρήνη είναι βασική προϋπόθεση για τη διευκόλυνση θετικών αλλαγών.
Εμείς καταθέτουμε προτάσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, για να αλλάξουμε τον τρόπο που γίνονται τα πράγματα κι όχι απλώς για μια διαφορετική διαχείριση. Ξεκινάμε με έξι βασικούς εθνικούς άξονες για: Την ενίσχυση του εισοδήματος. Τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Το ισχυρό δημοκρατικό κράτος. Την παραγωγική ανασυγκρότηση. Την απάντηση στη δημογραφική πρόσκληση.
Μπορούμε να πείσουμε με όραμα, αξίες, έμπνευση, για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.