Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι για την έγκαιρη μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας με πλήρη σύνθεση
 
📎 Από το Δελτίο Τύπου:
 
«Ωρολογιακή βόμβα» συνιστά το στεγαστικό ζήτημα για το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, το οποίο επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», Χρήστο Κανλή, το στέλεχος της παράταξης, Χριστόδουλο Χοτζόγλου και τον συνδικαλιστή υγειονομικό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Χάρη Παπαγεωργίου.
Το σοβαρότατο ζήτημα της στέγασης του Κέντρου Υγείας, για το οποίο ο Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στις 21 Οκτωβρίου 2022 προς τους συναρμόδιους υπουργούς, με την υπογραφή συνολικά 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, κ. Χαραλαμπίδη. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στους χώρους του Κέντρου Υγείας, αναδείχτηκαν κι άλλα ζητήματα από το ιατρικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό. Ένα από αυτά είναι ότι λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγοι, αλλά και ότι στο τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών του Κέντρου και δεν έχει υπάρξει ακόμη ανανέωση ή κάποια παράτασή τους. Επίσης, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι απασχολούνται με προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ οι ανάγκες είναι μόνιμες και σοβαρές. Πρόκειται για θέματα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει συχνά, ζητώντας την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, αλλά και την μόνιμη πρόσληψη προσωπικού που, ενώ καλύπτει πάγιες ανάγκες, απασχολείται με συμβάσεις είτε μέσω του ΟΑΕΔ, είτε υπό άλλο καθεστώς. Παράλληλα επιμένει για την κάλυψη των αναγκών σε γιατρούς, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, ως στοιχείο εξασφάλισης της ομαλής λειτουργίας τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της στέγασης του Κέντρου Υγείας, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι είναι μείζον ζήτημα και επιβάλλεται να συντονιστούν ο δήμος, η περιφέρεια, η 1η ΥΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να επιλυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα για την περίθαλψη των πολιτών.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης για το θέμα, αναφέρονται τα γεγονότα της λήξης της μίσθωσης του κτηρίου, του ορισμού προθεσμίας παράδοσης και του άγονου διαγωνισμού για την εξεύρεση νέας στέγης, λόγω μη κατάθεσης προσφορών. Από τις 7 Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει διαδικασία με διαπραγμάτευση κατόπιν υποβολής προσφορών. Το ζήτημα που έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ είναι στοιχειώδες: εάν δεν εξασφαλιστεί η στέγαση του Κέντρου Υγείας «οι πολίτες – δημότες της Ν. Ιωνίας και του Ηρακλείου θα στερηθούν πολύτιμων για την υγεία τους υπηρεσιών και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού έρχεται ο χειμώνας, τα περιστατικά COVID -19 και γρίπης Η1Ν1 θα αυξηθούν (ήδη έχει υπάρξει ελαφρά αύξηση στα περιστατικά νοσηλείας) ενώ η ακρίβεια με τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και το αβάσταχτο ενεργειακό κόστος έχει διαλύσει κυριολεκτικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς». Ταυτόχρονα, τέθηκε και το ζήτημα της μη συρρίκνωσης του Κέντρου Υγείας με τη μεταστέγαση σε κτήριο που δεν μπορεί να χωρέσει όλες τις υπηρεσίες του.