Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Να παραμείνει σε λειτουργία το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια Αττικής

Ερώτηση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τον υπουργό Οικονομικών

 

Από το Δελτίο Τύπου:

Φέρνοντας στο προσκήνιο και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, ώστε να μη κλείσει το υποκατάστημα της ΕΤΕ στα Μελίσσια, 15 βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, κατέθεσαν στην Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, ερώτηση με θέμα: «Αναγκαία η διατήρηση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια Αττικής».

«Ο σχεδιασμός για κλείσιμο του εν λόγω υποκαταστήματος βρίσκει απέναντι του όλη την τοπική κοινωνία», επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές, αναφέροντας ότι στις «17.10.2022 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αυτοδιοικητικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων για να μην κλείσει το τοπικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια Αττικής όπως αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ αποφασίστηκε από τη διοίκηση της τράπεζας με τις ευλογίες της κυβέρνησης για τις 04.11.2022».

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «η Εθνική Τράπεζα ουσιαστικά αποχωρεί από τον Δήμο Πεντέλης των σχεδόν 35.000 δημοτών, καθώς το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην περιοχή που καταλαμβάνει τρεις Δημοτικές Ενότητες: Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Παλαιά Πεντέλη. Μια ενέργεια που επιφέρει πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και τις οικονομικές συναλλαγές των κατοίκων».

Τονίζεται, επίσης, ότι «στο πλαίσιο της διαρκούς συρρίκνωσης του τραπεζικού δικτύου οι τράπεζες προχωρούν σε εξωτερικές αναθέσεις διαχείρισης των ΑΤΜ που παραμένουν σε λειτουργία εκτός καταστημάτων όπου παρατηρείται το φαινόμενο τα ΑΤΜ να μην τροφοδοτούνται τακτικά με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εκταμίευση μετρητών και επίσης στα συγκεκριμένα ΑΤΜ να μην υπάρχουν μέτρα ασφάλειας (κάμερες) για την προστασία των εξυπηρετούμενων».

Ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη ματαίωση της απόφασης διακοπής λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος και τον αποκλεισμό του Δήμου Πεντέλης από την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες;
2. Σε ποια μέτρα θα προβεί ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου να θέσει φραγμό στις Διοικήσεις των Τραπεζών, οι οποίες υλοποιούν το σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων τους;

➡ Μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ: https://bit.ly/3TJUrVR