Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Στην μαζική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η ακρίβεια επιδρά αρνητικά σε όλες τις πτυχές της ζωής του λαού. Σήμερα, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, στην ιδιαίτερα μαζική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλήσαμε για τις προτάσεις του κόμματος που μπορούν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα σημερινά αδιέξοδα.
Γιατί, αν και τα προβλήματα ξεπερνούν την ελληνική επικράτεια, το μέγεθός τους στην Ελλάδα προκύπτει από την αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη βάση της νεοφιλελεύθερης αντίληψης της ΝΔ.
Γιατί, τελικά, το πρόβλημα της ακρίβειας είναι και πρόβλημα δημοκρατίας. Της δημοκρατίας του αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος για όλο τον κόσμο. Της δημοκρατίας της δωρεάν, δημόσιας εκπαίδευσης, χωρίς Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια. Της δημοκρατίας της ελευθερίας στην ενημέρωση. Της δημοκρατίας ενός ισχυρού δημοσίου συστήματος υγείας, χωρίς τις φρικτές καταγραφές τόσων πολλών θανάτων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ. Της δημοκρατίας των ισχυρών εργασιακών δικαιωμάτων και της προστασίας της ζωής των εργαζομένων. Της δημοκρατίας των κινημάτων που διεκδικούν μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή.
Αυτά τα κινήματα, γι’ αυτή τη δημοκρατία και για μια άλλη πολιτική, μπορούν να “συναντηθούν” με τα συγγενικά προγραμματικά σημεία των αριστερών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, για να δοθεί μια συλλογική απάντηση σε όσα γίνονται. Για να επιβληθεί, μέσω της λαϊκής εντολής, μια άλλη πορεία για τον τόπο.