Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 
Λάθος η χωροθέτηση ΣΜΑ σε δασική έκταση στη ζώνη απολύτου προστασίας του Βαθυρέματος Μελισσίων

Μια περιβαλλοντική «βόμβα» που πρέπει να αποφύγουμε.
Από το Δελτίο Τύπου:

«Με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλή ως Αναφορά για τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας -η οποία συνυπογράφεται από συνολικά 17 βουλεύτριες και βουλευτές του κόμματος- η κοινή ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δ. Πεντέλης και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου ως προς τις «ανησυχίες, καταγγελίες, επισημάνσεις και προβληματισμούς, σχετικά με την αντι-περιβαλλοντική διαχείριση της δασικής έκτασης που χαρακτηρίστηκε προ διετίας Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ανήκει στη ζώνη απολύτου προστασίας του Βαθυρέματος Μελισσίων (παρακλάδι της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου που διασχίζει 4 Δήμους) και τον κίνδυνο που ελλοχεύει να μετατραπεί σε περιβαλλοντική βόμβα», όπως αναφέρεται επιγραμματικά στην Αναφορά.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνει: «Η ανακοίνωση των φορέων, την οποία και γνωστοποιούμε στη Βουλή και στα συναρμόδια Υπουργεία, δίνει έμφαση στη σημερινή κατάσταση του χώρου που έχει οριστεί ως Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και στη διαχείρισή του. Είναι ευθύς εξαρχής λανθασμένη η επιλογή της κυβέρνησης για λειτουργία ΣΜΑ στη συγκεκριμένη περιοχή, με τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν. Είναι αποτέλεσμα της εμπορευματικής αντίληψης που διέπει τη ΝΔ, αναφορικά με το περιβάλλον και τους όρους προστασίας του, καθώς και της συγκεκριμένης οπτικής της κυβέρνησης για τους όρους διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για μια καταστροφική θεώρηση, η οποία χαρακτηρίζει τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης και τους νόμους που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια για το περιβάλλον, η οποία, μεταξύ πολλών άλλων, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Οι καταθέτοντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν για τις ενέργειες των ερωτώμενων Υπουργείων για αποτελεσματική, δίκαιη και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων.

–> Μπορείτε να βρείτε εδώ το ακριβές κείμενο της Αναφοράς και την κοινή ανακοίνωση των φορέων: https://bit.ly/3Ph9ynM