Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Βουλιάζετε στο βούρκο της τοξικότητας
 
 Παρέμβαση από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής:
 
Βλέπω ότι μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο πρωθυπουργός, με την παρέμβασή του εδώ, στο Κοινοβούλιο, για μία πολιτική αντιπαράθεση η οποία πνίγεται στην τοξικότητα και συνιστά μια συνειδητή πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης, έρχονται και επανέρχονται τα στελέχη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας στο ίδιο μοτίβο.
 
Ήταν εντελώς άστοχη, λάθος η ανάρτησή του και ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος ο κ. Βερναρδάκης. Και δεν επανήλθε.
Παρόλα αυτά, εμείς δεν θα μιλήσουμε ούτε για εξογλανισμό, ούτε για μητσοτακισμό, ούτε για πολακισμό. Εμείς θα μιλάμε για νεοφιλελευθερισμό. Θα μιλάμε για νοβαρτισμό, για ζιμενισμό. Αλήθεια πια σαν μαγνήτης… με την Uber, με τη Siemens, με τη Novartis, αμάν πια αυτή η παράδοση της παράταξής σας. Εμείς θα μιλάμε για αυταρχισμό και για τοξικότητα. Βουλιάζετε στο βούρκο της τοξικότητας. Ξέρετε γιατί; Γιατί, ολοένα και περισσότερο, είστε απομονωμένοι. Έτσι θα το πάτε μέχρι τις εκλογές. Το «λούστρο» της σοβαροφάνειας θόλωσε. Το «λούστρο» του ανθρώπου, ο οποίος μιλάει πολιτικά και είναι μετριοπαθής, βούλιαξε στο βούρκο της τοξικότητας.
 
Εμείς, λοιπόν, με την κοινωνία. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε σε μια λογική συμψηφισμών, ο κ. Βερναρδάκης είχε το σθένος να ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Μαρινάκης, που είχε πει για τον κ. Τσίπρα ότι «αν σε πετύχαινα στον εμφύλιο από εμένα θα πήγαινες», τον κάνατε Γραμματέα του κόμματός σας. Τι άλλο να πει κανείς; Συγκρίνει ήθος, πολιτική και κουλτούρα. Εμείς με την κοινωνία, με τις κοινωνικές δυνάμεις, θα αγωνιστούμε με πολιτικό και δυναμικό τρόπο για την ανατροπή σας. Και στην κοινωνία μέσα να ηττηθείτε, αλλά και στις εκλογές.