Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Να φύγουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ,να καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ ένα μέλος των φοιτητικών συλλόγων και χτυπήθηκαν εκατοντάδες άλλοι, πλημμυρίζοντας με οργή και αποτροπιασμό την καρδιά και το μυαλό όλου του δημοκρατικού κόσμου. Ο κ. Μητσοτάκης, με την κατάργηση του ασύλου και με τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας χάραξε δρόμο κλιμάκωσης της έντασης και της βίας στα πανεπιστήμια, για να χτυπήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών, θα οδηγούσαν σε στροφή πολιτικής μια κυβέρνηση με δημοκρατική ενσυναίσθηση. Αλλά για μια κυβέρνηση που εχθρεύεται τα δικαιώματα της νεολαίας, είναι μονόδρομος η ολομέτωπη επίθεση. Η ζωή των φοιτητών δεν είναι παιχνίδι στα χέρια καμίας κυβέρνησης. Τα ΜΑΤ στο ελληνικό πανεπιστήμιο, μέσα ή έξω από αυτό, καθώς και η αντιμετώπιση των φοιτητών με ξυλοδαρμούς, χωρίς έλεος και μέτρο, είναι μια ασύμβατη κατάσταση με κάθε έννοια ομαλοποίησης της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας είναι τεράστια. Επιλέγει την πυγμή αντί του διαλόγου, την κρατική καταστολή αντί της πειθούς και καλλιεργεί ακραίες συνθήκες.

Άμεσα να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ και στη συνέχεια να καταργηθεί ο νόμος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ήδη δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα υποτίθεται ότι λύνει.