Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 
Παρέμβαση στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας μετά την τοποθέτηση του κ. Θεοχάρη
 
Δεν θα έπαιρνα τον λόγο, αλλά θεώρησα αρκετά προκλητικό αυτό που είπε ο κ. συνάδελφος, περί κομπάρσων. Το όνομα Φαίη Νικητοπούλου, κουμπάρα του κ. Χατζηδάκη, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, η οποία αυθορμήτως φωτογραφιζόταν με τον πρωθυπουργό στη Νέα Σμύρνη, το θυμάστε; Ή εκείνες τις νεαρές κοπέλες, οι οποίες θαύμαζαν πόσο καλοστημένος ήταν;
Αλλά το πιο σοβαρό είναι το εξής: ότι δεν αισθανθήκατε την ανάγκη, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για τον πληθωρισμό, ο οποίος είναι πάνω από 10% και καταγράφει ρεκόρ 28 ετών, να πείτε οποιαδήποτε κουβέντα. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να μιλήσετε για τον δείκτη τιμών χονδρικής, που έχει ξεπεράσει το 40%, για την αύξηση ηλεκτρικό ρεύμα που είναι 88%, για τη στέγαση όπου τα ενοίκια “τρέχουν” με 35%, για τα καύσιμα που πηγαίνουν με ρυθμό 29%, για το φυσικό αέριο 122%. Όλα αυτά είναι εκτός θέματος; Ή νομίζετε ότι κάνατε κάτι με την πενιχρή αύξηση που δώσατε στον ονομαστικό μισθό, η οποία ισοδυναμεί με μείωση; Με μείον 2,5% ισοδυναμεί η “αύξηση” που κάνατε, με βάση τον πληθωρισμό, ο οποίος τους επόμενους μήνες, επειδή θα ενσωματώσει τις αυξήσεις της χονδρικής, θα ανέβει κι άλλο. Μέχρι τον Ιούλιο θα ανεβαίνει.
Όλα αυτά είναι εκτός θέματος; Και βάλατε τους συναδέλφους σας να λένε ότι εμείς δεν σχολιάζουμε το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία, ενώ υπήρχε μια εμπεριστατωμένη, τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και από τον εισηγητή μας και από τους υπόλοιπους; Το μεγάλο πρόβλημα για σας είναι ότι, πράγματι, κι αυτό δεν μπορείτε να μας το αφαιρέσετε ως δικαίωμα εκτίμησης, ο πολιτικός χρόνος τελειώνει. Διότι κι εμείς κι εσείς, συναντάμε τους ίδιους ανθρώπους και μας λένε “κάντε κάτι να απαλλαγούμε από αυτούς”.