Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Συνέντευξη στον Prisma 91.6, στον δημοσιογράφο Χρήστο Τσούτση
 
 
 
Η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε έναν μονόδρομο με προδιαγεγραμμένο τέλος θα σημάνει την ήττα της στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, ανεξάρτητα από το πότε ακριβώς θα γίνουν αυτές, Βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο.
Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή ακρίβεια είναι ανεπαρκή για πολλούς λόγους. Θα διαψευστεί πολύ γρήγορα αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια, να πείσει τον κόσμο ότι απαντά στο πρόβλημα και θα το πληρώσει το κόστος η κυβέρνηση, αλλά το χειρότερο είναι ότι το πληρώνει ο κόσμος σήμερα.
Στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας θα μπορούσαν να συναντηθούν οι πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να υλοποιηθεί μια πολιτική έξω από τα όρια της σημερινής, νεοφιλελεύθερης στρατηγικής της ΝΔ. Όσοι θέλουν ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και δεν εργάζονται υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της υγείας. Όσοι πιστεύουν ότι η παιδεία δεν μπορεί να είναι ένα εμπόρευμα. Όσοι θεωρούν ότι στον τομέα της ενέργειας θα πρέπει να υπάρξει ένας διαφορετικός σχεδιασμός στη διαμόρφωση των τιμών, που να μην αντιμετωπίζει αυτό το αγαθό ως οποιοδήποτε άλλο εμπόρευμα. Όσοι θέλουν να αναβαθμιστεί η εργασία και η ανάπτυξη να μη βασίζεται στην εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας.
Στο συνέδριό μας κάναμε έναν ουσιαστικό και ανοικτό διάλογο, ενώ υπήρξε μια πολιτική απόφαση εγκεκριμένη σχεδόν ομόφωνα. Πρόκειται για ένα γόνιμο πολιτικό πλαίσιο αναλύσεων, σκέψεων και προτάσεων πάνω στο οποίο πρέπει να πατήσουμε το επόμενο διάστημα για να δημιουργήσουμε μέσα στην κοινωνία μια νέα δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πορευόμαστε στις εκλογές μας την επόμενη Κυριακή αντιμετωπίζοντας τις διαδικασίες συμμετοχής ως την ολοκλήρωση του πρώτου βήματος για την πορεία μας προς τον κόσμο με όρους δυναμικής επανεκκίνησης.