Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι η φωνή της ειρήνης και της επαναφοράς στην οδό της διπλωματίας
 
Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ:
 
«Στη δεδομένη συγκυρία, που βρισκόμαστε μπροστά σε ακραίες, τρομακτικές καταστάσεις, όπου τα θύματα θα είναι οι λαοί πρώτα απ’ όλα, ο ουκρανικός λαός, μετά ο ρωσικός και μετά οι ευρωπαϊκοί λαοί, η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης, υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, της παύσης των πολεμικών συγκρούσεων, να επανέλθει η διπλωματία».
 
«Απολύτως λάθος η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Στέλνει λάθος σήμα σε μια λάθος συγκυρία, δεν εξυπηρετεί καθόλου τα δικά μας συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια άστοχη κίνηση. Με δεδομένη τη συμμετοχή μας στη ΝΑΤΟική συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να δείχνουμε υπερβάλλοντα ζήλο».
 
«Είμαστε υπέρ της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να το αλλάξει αυτό; Φοβάμαι πάρα πολύ ότι με τις κινήσεις που κάνει πάει να αλλοιώσει αυτό τον προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής και αυτό είναι επιζήμιο».
 
Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν:
«Πάντοτε βοηθάει ο διάλογος, σημασία έχει με ποια στρατηγική πηγαίνεις, ποιες θέσεις θέλεις να εξυπηρετήσεις, πόσο έχεις ξεκάθαρα μέσα σου τα επόμενα βήματα. Εμείς τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ μιας στρατηγικής που εξυπηρετεί τον διάλογο και με βάση τις καταγεγραμμένες, αυτές που αναγνωρίζουμε εμείς, διαφορές, την προσφυγή τελικά στο Δικαστήριο της Χάγης».