Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Περήφανοι για τη συμβολή μας στη δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”

 

Άρχισαν να βγαίνουν επιτέλους, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι αγώνες πολλών ετών δικαιώθηκαν.

Οι, επί πάρα πολλά χρόνια, συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κοινωνική δομή, η οποία αγκαλιάζει και φροντίζει πολλές χιλιάδες ηλικιωμένων που χρειάζονται βοήθεια σε όλη την Ελλάδα, ξεφεύγουν πλέον από το καθεστώς «ομηρίας».

Είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε σε αυτή την εξέλιξη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε τη δομή από την πρώτη στιγμή φροντίζοντας, αρχικά να παραταθεί η λειτουργία της και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια. Στη συνέχεια ενέταξε στους ΟΤΑ τη δομή και στη συνέχεια έλυσε το θέμα της διενέργειας του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που θα διασφάλιζε και τη συνέχεια, ο οποίος τελικά ολοκληρώθηκε τώρα με την έκδοση των αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ. Το Βοήθεια στο Σπίτι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τον καθοριστικό ρόλο των ΟΤΑ στη στήριξη της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις της μονιμότητας των κοινωνικών δομών, της χρηματοδότησης και της προοπτικής. Οι ανάγκες της κοινωνίας δεν τελειώνουν ποτέ. Η κάλυψή τους είναι θέμα πολιτικού προσανατολισμού.

* Η φωτογραφία μετά από τη συνάντησή μου με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων τους προγράμματος, στο Υπουργείο Εσωτερικών