Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 
-> Τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται από την ακρίβεια και την πανδημία η κυβέρνηση προκαλεί με σκληρές καθεστωτικές πρακτικές
 
->Κάποιες  επισημάνσεις σήμερα το πρωί, στην ενημερωτικη εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη:
 
«Η κυβέρνηση, επί δύο χρόνια κυβερνάει υπό ένα ειδικό καθεστώς που της έχει επιτρέψει να μην έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς λόγω πανδημίας. Αντί να αξιοποιήσει την έλλειψη δημοσιονομικών περιορισμών, για την οποία έχει δώσει το “πράσινο φως” η ΕΕ, έχει ακολουθήσει έναν δρόμο ο οποίος “μεταφράζεται” σε απευθείας αναθέσεις 5 δισεκατομμυρίων, σε καθεστωτικές πρακτικές μοιράζοντας χρήματα σε ημετέρους για να την αποθεώνουν, σε προκλητικές αμοιβές ιδιωτών στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ».
 
«Η διακυβέρνησή μας είχε περιστολή δαπανών κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Άφησε πλεονάσματα σε κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, παρόλο ότι είχαμε σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς και αυτοί εδώ οι κύριοι έχουν καταφέρει παρόλο ότι υπάρχει πακτωλός χρημάτων, να μας καταστήσουν πρωταθλητές σε απώλειες ζωών από την πανδημία, εδώ και δύο χρόνια. Γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν, τους το είπε ο κ. Τσιόδρας, για να μην έχουμε αυτή την αυξημένη θνητότητα που φτάνει στο 65% στις ελληνικές ΜΕΘ, όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 30% και δεν το έκαναν».
 
«Προκλητικά, αυτή τη στιγμή, καταδικάζουν έναν ολόκληρο λαό να κρυώνει, να πληρώνει αυξημένους λογαριασμούς και την ίδια ώρα βλέπουμε ακριβοπληρωμένα σποτάκια, ότι όλα είναι υπέροχα στα νοσοκομεία ή ότι η ΔΕΗ αναβαθμίζεται. Πως αναβαθμίζεται, με τη σύνταξη να φεύγει αμέσως για να καλύψει το ρεύμα και το φυσικό αέριο; Και την ίδια ώρα να γίνονται -εκτός ΑΣΕΠ- αμαρτωλές προσλήψεις; Αυτά δεν είναι σκληρές καθεστωτικές πρακτικές; Δεν είναι σκληρές καθεστωτικές πρακτικές όταν διώκονται άνθρωποι της Δικαιοσύνης και δημοσιογράφοι»;