Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 
Μεθοδευμένη καταπάτηση της έννοιας του δημοκρατικού διαλόγου στη Βουλή από την κυβέρνηση
 
Εμφάνιση  στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πράξη της αφαίρεσης του λόγου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλο Πολάκη, χθες στη Βουλή
 
Μεταξύ άλλων, επεσήμανα:
 
• «Ο Πρόεδρος της Βουλής, με συνειδητή επιλογή του, επέλεξε να προβεί σε μια βαθύτατα αντιδημοκρατική πράξη. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σε άλλους καιρούς υπήρξαν και προκλητικές τοποθετήσεις χρυσαυγιτών. Η δημοκρατική πρακτική και κουλτούρα της ελληνικής Βουλής, είναι να μην “αποστειρώνει” τη συζήτηση, να μη την “ακρωτηριάζει”. Είναι ο “ναός” της δημοκρατίας και πρέπει να το εννοούμε».
• «Η ΝΔ είχε αποφασίσει, για τους δικούς της λόγους, μόλις έρθει ο κ. Πολάκης να κάνει μια επίδειξη αυταρχισμού και τσαμπουκά. Την επόμενη μέρα μιας τριήμερης διαδικασίας, όπου έχουν συζητηθεί τα πάντα για την κυβέρνηση, αυτή επιλέγει να σκεπάσει τα αδιέξοδα που παρήγαγε η πολιτική της αναδεικνύοντας αυτό το θέμα. Καταπατώντας, βεβαίως, την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου».
• «Ήταν βαθύτατα υποκριτική αυτή η στάση, εκ μέρους του Προέδρου. Ο κανονισμός της Βουλής λέει ότι οποιεσδήποτε τροπολογίες σε κάθε συζητούμενο νομοσχέδιο, πρέπει να συνάδουν με το περιεχόμενό του. Εσείς, στο επάγγελμά σας τόσα χρόνια κ. Παπαδάκη, έχετε δει τροπολογίες οι οποίες να είναι 100% ευθυγραμμισμένες με το περιεχόμενο του εκάστοτε νομοσχεδίου; Όχι. Άρα, είναι έξω από τον κανονισμό. Και ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής, αναφέρθηκε κι αυτός στο θέμα που επέλεξε ο κ. Πολάκης. Ο κ. Πολάκης δεν είχε μιλήσει στο σύνολο του χρόνου του, προφανώς θα μιλούσε και για τον αναπτυξιακό νόμο».
• «Η υπόθεση του σκανδάλου Novartis, επί της ουσίας δεν είναι ένα θέμα μοντέλου ανάπτυξης σε αυτή την καταταλαιπωρημένη χώρα; Μια πολυεθνική εταιρεία “λαδώνει” υπουργούς, στελέχη εταιρειών, γιατρούς, ανά τον κόσμο, αποδεδειγμένα. Το ξέρουμε αυτό, δεν το αμφισβητεί κανείς, ας το πει όποιος το αμφισβητεί. Την πιάνουν στα πράσα στην Αμερική, έρχεται σε συμβιβασμό και μαθαίνουμε έτσι ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα σκάνδαλο Novartis. Αυτό δεν σχετίζεται με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων που πληρώνουν αυτά τα φάρμακα; Άρα, είναι βαθύτατα αναπτυξιακό».
• «Σε σχέση με την υπόθεση του σκανδάλου Novartis έχουν υπάρξει μια σειρά γεγονότα άκρως προβληματικά. Να σας θυμίσω: οι εκφοβισμοί εις βάρος της κ. Τουλουπάκη. Η κατάργηση της Εισαγγελίας για τη διαφθορά. Η κλήση συναδέλφων σας δημοσιογράφων, τους οποίους δεν κάλεσαν στην εξεταστική επιτροπή ως μάρτυρες, αλλά τους αποδίδονται κατηγορίες! Μας γιατί δεν τους κάλεσαν να μιλήσουν»;