Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Ο κ. Πατούλης επιχείρησε με μια κωμικοτραγική και απεγνωσμένη ανακοίνωση της Περιφέρειας, να απαντήσει χωρίς επιτυχία σε αναφορά μου στη Βουλή για διακρίσεις εκ μέρους του σε βάρος μη αρεστών δημάρχων, ως προς τη χρήση των μηχανημάτων εκχιονισμού της Περιφέρειας. Δυστυχώς, για τον κ. Πατούλη μιλά και η ίδια η πραγματικότητα των προηγούμενων ημερών.
Αντί άλλης απάντησης παραθέτω δύο αναρτήσεις της δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου κ. Χριστίνας Μαχαίρα, καθώς και το επίμαχο φωτογραφικό υλικό της Περιφέρειας το οποίο και σχολιάζεται χαρακτηριστικά.
Γράφει η κ. Μαχαίρα σε ανάρτησή της στο facebook:
«Άκουσον άκουσον
Η περιφέρεια με ψεύτικες φωτογραφίες θέλει να πείσει ότι καθάρισε τη λεωφόρο Πεντέλης στο Χαλάνδρι και να την πέσει στον Σκουρλέτη ότι είπε ψέματα στη Βουλή. Έλα όμως που ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο κ. Πατούλη. Σας ξεφτιλίζει στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της περιφέρειας και σας δείχνει που ακριβώς βγήκαν η φωτογραφίες στην οδό Πεντέλης στα Μελίσσια. Ξεφτίλα!
Διαβάστε τα σχόλια. Αντέγραψα ένα για ευκολία: “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ! To PET SHOP της φωτογραφίας σας είναι στην Δημοκρατίας 15 Α ΜΕΛΙΣΣΙΑ! Και το funmily είναι στην Οδό Πεντέλης 112 ΜΕΛΙΣΣΙΑ!!”»
Προηγουμένως, σε άλλη της ανάρτηση, η κ. Μαχαίρα παρέθεσε τις δηλώσεις του δημάρχου Χαλανδρίου κ. Σίμου Ρούσσου για το θέμα στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Αναφέρεται σε αυτή την ανάρτηση:
«”Η περιφέρεια Αττικής αγνόησε πλήρως το Χαλάνδρι – Παλεύαμε με δύο μηχανήματα και δυο αλατιέρες”
“Αν θέλει το Κράτος να μεταθέσει την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας στους Δήμους, ας την μεταθέσει. Θα πρέπει όμως να δώσει πόρους, υποδομές και ανθρώπους” τόνισε Στο Κόκκινο, στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, υπογραμμίζοντας ότι “με τρεις μονίμους υπαλλήλους, 2 μηχανήματα και 2 αλατιέρες για 280 χιλιόμετρα οδικού δικτύου που έχει το Χαλάνδρι, πολιτική προστασία δεν γίνεται”.
“Ρίξαμε αλάτι το πρωί της Δευτέρας στους κεντρικούς άξονες και βασικό μας μέλημα ήταν να κρατήσουμε ανοιχτή την Πλακεντίας και την Πεντέλης, ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν όσοι κατάφερναν να απεγκλωβιστούν από την Αττική οδό. Οι μεγάλοι οδικοί άξονες που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας καθαρίστηκαν από τον Δήμο διότι η Περιφέρεια δεν ασχολήθηκε με το Χαλάνδρι ποτέ, είπε ο κ. Ρούσσος. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθάρισε την λεωφόρο Πεντέλης από το Κολυμβητήριο και πάνω που είναι δήμος Βριλησσίων και το μεγάλο τμήμα της που είναι
δήμος Χαλανδρίου όχι.”
“Έχουμε μια χώρα προγραμματισμένη να δουλεύει στους 20 βαθμούς Κελσίου και μόλις ανέβει η θερμοκρασία καιγόμαστε, μόλις βρέξει πνιγόμαστε, μόλις χιονίσει βουλιάζουμε. Αυτή η χιονόπτωση όμως πρέπει να πούμε ότι ήταν πρωτοφανής. Υπάρχουν περιοχές στο Χαλάνδρι όπου το χιόνι έφτασε στο ένα μέτρο. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο για το δήμο μας αλλά για όλους τους δήμους. Και είναι αποπροσανατολιστικό και ανήθικο να ρίχνουμε ευθύνες στους ανθρώπους που από τη Δευτέρα σχεδόν δεν έχουν πάει στα σπίτια τους και βρίσκονται στο δρόμο” είπε ο κ. Ρούσσος.».