Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Κυβέρνηση – θεατής των προβλημάτων με τον πρωθυπουργό να διαψεύδεται από την πραγματικότητα
 
📺 Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» |Σάββατο 15/1/2022
 
• «Από τους καλοκαιρινούς μήνες είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι έρχεται τσουνάμι ακρίβειας και δεν έκανε τίποτα, το παρακολουθούσε. Τώρα, η αύξηση στα ενεργειακά προϊόντα έχει ενσωματωθεί στο “καλάθι της νοικοκυράς”, βλέπουμε στις τιμές στα σούπερ μάρκετ υπέρογκη αύξηση, ο πληθωρισμός “τρέχει” με 5,1% τον Δεκέμβριο, που αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια».
• «Είχαμε καταθέσει και εξακολουθούμε να έχουμε πάνω στο τραπέζι, συγκεκριμένες προτάσεις για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, για παρέμβαση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να τα κρατήσει χαμηλά, να τα μειώσει έτσι ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες ανταγωνιστές της. Δεν τα έχει κάνει».
• «Αρνείται να αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων και ιδιαίτερα τον κατώτατο μισθό, που είναι μια ασπίδα στα ζητήματα της ακρίβειας. Κι αυτό που ανακοίνωσε, το 2% από τις αρχές του χρόνου ήταν μια κοροϊδία. Αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός προχτές να επανέλθει, μη προσδιορίζοντας πόση θα είναι η νέα αύξηση. Αλλά το αίτημα για 800 ευρώ κατώτατο μισθό είναι το λιγότερο».
• «Η κυβέρνηση κατάργησε το συνταξιουχικό επίδομα που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι αν το 2019 δεν είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατώτατο μισθό από 586 στα 650, καταλαβαίνετε που θα ήταν σήμερα η κατάσταση. Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει αφήσει στα ίδια επίπεδα τον κατώτατο μισθό από το 2019. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί».
• «Στην πανδημία, είδαμε τον πρωθυπουργό στην προχτεσινή του συνέντευξη να διαψεύδεται από την πραγματικότητα, να μας λέει ότι γίνονται δωρεάν τα μοριακά τεστ όταν μόνο το ένα στα τέσσερα είναι δωρεάν… Υπάρχει μια σκανδαλώδης κατάσταση κερδοσκοπίας ιδιωτικών κέντρων γύρω από τα μοριακά τεστ».