Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Κρύβεται ο πρωθυπουργός που είπε ψέματα!
 
📌 Παρέμβαση στη Βουλή – κρίσιμα ερωτήματα προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα | Πέμπτη 16/12/2021:
 
📎 Κύριε Πέτσα, επειδή λέτε και ξαναλέτε ότι υπερδιπλασιάσατε τις ΜΕΘ, αναφέροντας ένα συγκεκριμένο νούμερο που παραλάβατε. Εάν κάνετε τον υπολογισμό και αθροίσετε πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι χθες, σήμερα και πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, θα δείτε ότι δεν υπερκαλύπτουν το νούμερο που λέτε για τις ΜΕΘ που υπάρχουν. Άρα κάτι συμβαίνει εδώ. Διότι σε αυτό το νούμερο που λέτε, του υπερδιπλασιασμού, αθροίζετε τις ήδη προϋπάρχουσες στρατιωτικές και του ιδιωτικού τομέα, τις οποίες δεν επιτάξατε όταν χρειαζόταν!
Αναφερθήκατε στην περασμένη χρονιά, ενώ τώρα υπάρχει ανάγκη. Αλλά δεν τις έχετε επιτάξει. Και λέτε για το ποσό των 120 εκατομμυρίων, αλλά αυτό θα ήταν τόσο εάν τις χρειαζόμασταν όλο αυτό το διάστημα και με βάση τον τριπλασιασμό του μισθώματος που κάνατε εσείς! Θα ήταν 40 εκατομμύρια, εάν δεν τα δίνατε στους φίλους σας τους ιδιώτες, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Καλοί φίλοι δεν είμαστε, αλλά καλούς λογαριασμούς πρέπει να κάνουμε.
Ο κ. Τσιόδρας απάντησε σε όλα αυτά, για το τι δεν έχετε κάνει. Όμως, αποφεύγετε εδώ και δύο μέρες να απαντάτε και ο πρωθυπουργός κρύβεται, κρύβεται ο πρωθυπουργός που είπε ψέματα! Που είχε αυτή την ανερμάτιστη, αντιεπιστημονική τοποθέτηση, ότι είναι το ίδιο κάποιος να είναι μέσα στη ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ. Πότε θα έρθει να απαντήσει; Πότε; Δεν το ζητάει η αντιπολίτευση μόνο, το ζητάει ο ελληνικός λαός.
Να είστε με πιο χαμηλούς τόνους. Γιατί από την πρώτη στιγμή σας καλέσαμε για συνεννόηση. Συνεννόηση δεν δείξατε, επικοινωνιακή αρτιότητα δείξατε, επικοινωνιακή αριστεία δείξατε. Εκεί είστε πρώτοι! Αλλά το ΕΣΥ καταρρέει.
Κι εσείς, ως υπουργός, λοιπόν, μηδέν πόρους για τον covid, τη χρονιά που έρχεται, για την Αυτοδιοίκηση. Γιατί; Επειδή είναι έκτακτες οι δαπάνες; Έχει τελειώσει ο covid; Η «Όμικρον» δεν τρέχει, δεν είναι μπροστά μας; Τι θα κάνουν οι δήμοι; Τους μειώνετε τις δαπάνες από τον Προϋπολογισμό, αυξάνονται οι αρμοδιότητες. Ακόμη δεν έχουν βγει αποτελέσματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι». Εσείς τι κάνατε γι’ αυτό; Είναι πολύ συγκεκριμένα τα ερωτήματα!
Εμείς μειώσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά 60% τους ΚΑΠ με τα μνημόνια; Η δική σας κυβέρνηση ήταν. Εμείς αποκαταστήσαμε πράγματα. Ξέρετε τι λέει ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης; «ΦιλόΔημο θα λέμε και θα κλαίμε». Διότι αφήσατε να λήξει μία σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο προκάτοχός σας, πάγωσαν όλα και τώρα έρχεστε, εκ των υστέρων, να κάνετε, τι; Ακόμη υλοποιούνται τα προηγούμενα έργα. Δεν είναι έτσι;
Τι γίνεται, λοιπόν; Θα ενισχύσετε με προσωπικό την Αυτοδιοίκηση; Αναπολούν τις μέρες της 3Κ, αναπολούν τις ενισχύσεις, το Ταμείο ΑΚΣΙΑ! Τι προβλέπετε; Έχετε μείωση των δαπανών για τις έκτακτες καιρικές καταστροφές σε μια εποχή κλιματικής κρίσης!
Εσείς, ως εκφραστής των προβλημάτων του κόσμου της Αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον θα έπρεπε να είστε εδώ και να λέτε στον πρωθυπουργό: «Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί παραμερίζετε τους ΟΤΑ από αυτή τη συζήτηση, από αυτό το σχεδιασμό»; Όλα, πια, από το επιτελικό κράτος του Μαξίμου; Όλα συγκεντρωτικά; Όλα πρέπει να περνούν από ένα στενό επιτελείο; Υπουργοί είστε, να αναλάβετε τις ευθύνες σας!