Πάνος Σκουρλέτης | Βουλευτής Επικρατείας

▶Πολιτική παράκρουση και ουδεμία απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα, από τον υπουργό Ανάπτυξης
 
📍Η παρέμβασή μου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό μετά την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης | Πέμπτη 16/12/2021
 
📰 Από το Δελτίο Τύπου:
Μια σειρά από ερωτήματα που απεύθυνε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, προς τον υπουργό Ανάπτυξης και την κυβέρνηση, προκάλεσε ένα από τα γνωστά «ρεσιτάλ» πολιτικής όξυνσης από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να μην απαντήσει! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την μετάλλαξη «Όμικρον», ενώ τον κατηγόρησε -αποδεικνύοντας ότι πάντα μπορεί να πέφτει και πιο χαμηλά η κυβέρνηση- ότι τον χαροποιεί η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης γιατί αντλεί πολιτικά οφέλη! Όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση διαχειρίζεται με ιδιαίτερα αρνητικές επιδόσεις την πανδημία και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν και μάλιστα σε δύο σχετικές ψηφοφορίες στο Ευρωκοινοβούλιο, την πρόταση για άρση των πατεντών των εμβολίων, προκειμένου να εμβολιαστεί ο πληθυσμός στις πιο φτωχές χώρες και να υψωθεί παγκόσμιο τείχος στον covid και τις μεταλλάξεις του!
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τοποθετήθηκε ως εξής:
Κύριε υπουργέ είστε ο πρώτος, εκ μέρους της κυβέρνησης, που παίρνετε το λόγο στη σημερινή διαδικασία. Από χθες, αρκετοί συνάδελφοι και εγώ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχουμε θέσει ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση.
Η δημοσιοποίηση της μελέτης – έρευνας του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα, η οποία δικαίως πρωταγωνιστεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, έφερε στη δημοσιότητα κάποια δραματικά συμπεράσματα, σε σχέση με την επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη αυξημένη θνητότητα και τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν στήριξε το ΕΣΥ. Σας ερωτώ, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε κάνει αυτή την επαίσχυντη δήλωση, ότι δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος νοσηλεύεται εντός ή εκτός ΜΕΘ, αισθάνεται την ανάγκη να έρθει να ανασκευάσει, να απαντήσει; Θα έρθει σήμερα; Θα έρθει αύριο ή θα περιμένει το Σάββατο, την ώρα του πρωθυπουργού για να απαντήσει;
Ακούμε σήμερα, από έγκριτους επιστήμονες, ο κ. Παυλάκης έλεγε πριν από λίγο, ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και ότι χρειάζεται κατεπειγόντως να υπάρξουν μέτρα. Αν είχαν κλείσει σήμερα τα σχολεία και όχι την Τετάρτη, θα είχαμε γλυτώσει 1500 με 2000 κρούσματα ημερησίως. Αυτά σας απασχολούν, υπάρχει κάποιο έκτακτο σχέδιο;
Ένα – δυο ερωτήματα ακόμα. Είχατε προβλέψει ότι φέτος, από το Ταμείο Ανάκαμψης θα παίρνατε περί τα 650 εκατομμύρια και έχετε πάρει μόνο 150; Ισχύει ή δεν ισχύει αυτό; Σε σχέση με την ακρίβεια -διότι είστε ο υπουργός που κατ’ εξοχήν πρέπει να πείτε για την ακρίβεια και δεν είπατε τίποτα γι’ αυτό- εάν ισχύει το θέμα του αποπληθωρισμού για την ακρίβεια, δεν ισχύει για την επικαιροποίηση της περσινής ύφεσης, που η ΕΛΣΤΑΤ έκανε προς τα κάτω, σε σχέση με τον ρυθμό της φετινής ανάπτυξης; Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσετε και όχι σε γενικόλογα πράγματα που είναι κι έξω από το χαρτοφυλάκιό σας, που αν δεν κάνω λάθος αφορά τον τομέα του εμπορίου, ούτε και του ΕΣΠΑ όπου βρήκατε μια στρωμένη δουλειά και έχετε κάνει παύση πληρωμών.
Ευχαριστώ.