Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Το μοντέλο σας είναι μια ανάπτυξη που γεννάει ανισότητες
 
📍Παρέμβαση στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, επί της τοποθέτησης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη | Τετάρτη 15/12/2021:
 
Επειδή πρέπει να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια, έχουμε και λέμε: 629 εκατομμύρια, 750 εκατομμύρια, 780 εκατομμύρια, ήταν το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, το 2017 και το 2018. Να το συγκρίνουμε με εσάς; 175 εκατομμύρια, 54 εκατομμύρια, 330 εκατομμύρια, αντίστοιχα.
Εύχομαι να μειώσετε την ανεργία όσο το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, που την παρέλαβε στο 27% από εσάς. Στο 27% την παρέλαβε από εσάς και την έδωσε στο 17%!
Από τη στιγμή που, πράγματι λοιπόν, αποκλιμακώνεται η ανεργία, πως είναι δυνατόν το μερίδιο της εξαρτημένης εργασίας, παρά τους δεδομένους ρυθμούς ανάπτυξης, να παραμένει σταθερό σε απόλυτα νούμερα, -σε ποσοστό πέφτει προφανώς- και να ανεβαίνουν τα κέρδη; Τι σημαίνει αυτό; Ανισότητες. Νέες ανισότητες. Το μοντέλο σας είναι μια ανάπτυξη που γεννάει ανισότητες.
Τι είδους θέσεις εργασίας είναι αυτές, όταν μειώνεται η ανεργία και πέφτει το μερίδιο της εξαρτημένης εργασίας;
Μιλήσατε για την Επιθεώρηση Εργασίας. Μην το επικαλείστε αυτό το παράδειγμα. Η Επιθεώρηση Εργασίας είναι το βασικό εργαλείο του Υπουργείου Εργασίας και στο DNA του, στον καταστατικό του χάρτη, αυτό το Υπουργείο είναι με τη μεριά των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας!
Κατορθώσατε και το κάνατε Υπουργείο των εργοδοτών! Και πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα, καθιστώντας την Επιθεώρηση Εργασίας ανενεργή, σε πρώτη φάση και ανεξάρτητη Αρχή σε δεύτερη φάση! Έλεος!
Δεν θα σας το συγχωρέσει κανείς! Διότι με μια τέτοια Επιθεώρηση Εργασίας, πράγματι και οι «ελαστικές» μορφές εργασίας και η «μαύρη» εργασία και η καταπάτηση των δικαιωμάτων θα είναι ο κανόνας. Αυτό είναι το μοντέλο. Αυτό προσφέρετε στους νέους ανθρώπους, αυτό χτίζετε συνεχώς με την πολιτική σας.
Τελειώνω με το εξής: Έχει γίνει ανέκδοτο η ιστορία των εκκρεμών συντάξεων. Έχει γίνει ανέκδοτο πια! Όλο επανεκκινείται, τα αναθέτετε σε ιδιώτες, οι ιδιώτες δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής, κάνετε λάθη, διώχνετε τους προηγούμενους που κάτι είχαν μάθει…
Μην κάνετε βαρύγδουπες εξαγγελίες γιατί εκτίθεστε! Εκτίθεστε διαρκώς!