Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών | Τετάρτη 15/12/2021:
 
Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Βορίδης και ακούει καλά και κατανοεί. Επειδή αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης θα καταθέσω εδώ ένα πίνακα που έχει συνταχθεί από τον κ. Πέτσα στις 2 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους: Παρουσίαση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής «Η ανάπτυξη των ΟΤΑ Παρόν και Μέλλον», που δείχνει πως τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού παίρνει λιγότερα χρήματα. Όλα τα άλλα που μας λέτε, νομίζω ότι είναι τσάμπα. Το λέει ο αναπληρωτής σας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση -κι εδώ η πραγματικότητα είναι που έρχεται και σας διαψεύδει- γνωρίζει ότι ανέπνευσε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η αναπνοή λέγεται: ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2, έκτακτη επιχορήγηση στους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, έκτακτα ποσά για θεομηνίες και λειψυδρία, διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα! Τα γνωρίζει όλα αυτά η Αυτοδιοίκηση! Ακόμα παράγει έργα, δουλεύει με βάση τη δική μας υπογραφή!
Έχετε «στραγγίξει» τους δήμους και συν τοις άλλοις, τους ζητάτε επιπλέον σε αυτές τις συνθήκες να έχουν και 60 εκατομμύρια πλεόνασμα για φέτος! Τι είναι οι δήμοι για να έχουν πλεόνασμα; Ανώνυμες Εταιρείες; Πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικές και, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, θα έπρεπε να υπάρχουν έκτακτες δαπάνες για τον covid. Και δεν τις προβλέπετε!
Για το «Βοήθεια στο Σπίτι» ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για το προσωπικό! Έχετε σηκώσει το τηλέφωνο, να πάρετε στον ΑΣΕΠ να πείτε τι γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους ή ετοιμάζετε να ιδιωτικοποιήσετε και αυτή την υπηρεσία κατά την προσφιλή σας πρακτική;
Τέλος, για την τηλεργασία που είπατε ότι την ψηφίσατε. Το εφαρμόζετε τώρα στις συνθήκες της πανδημίας; Το εφαρμόζετε; Έχετε κανένα σχέδιο; Σας είναι λίγοι οι νεκροί; Δεν ξέρω πόσοι είναι σήμερα. Θα εφαρμοστεί;
Από εκεί και έπειτα, επειδή είπατε για πτώχευση και για αντιδραστικές και ηγεμονεύουσες δυνάμεις. Δεν ηγεμονεύει αυτός ο οποίος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας! Εσείς μπορεί να χειραγωγείτε και να κυριαρχείτε, προς το παρόν. Ηγεμονία δεν λέγεται όταν τα μεσαία στρώματα συνθλίβονται και όταν το 31% των εργαζομένων στην Ελλάδα αμείβεται με 200 ευρώ! Χρεωκοπία ξέρετε τι σημαίνει; Υπερκοστολογήσεις, greek statistics της κυβέρνησης Καραμανλή, μίζες, ρεμούλες, όλα αυτά τα οποία είναι συνώνυμα με τον φαύλο δικομματισμό του παρελθόντος.
Ευχαριστώ.