Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Η κυβέρνηση δεν έδωσε τη μάχη του εμβολιασμού με πίστη, για να μη συγκρουστεί με πολίτες που βρίσκονται στα όρια της εκλογικής επιρροής της
 
📺 Σημεία από τη συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη | Τρίτη 14/12/2021
 
• «Σχεδόν δύο χρόνια -συμπληρώνονται και τυπικά σε λίγο- από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, δεν έχουμε κάνει καλά τα πράγματα σε σχέση με την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας, εκ των πραγμάτων, μας λείπουν ΜΕΘ, κάποιες από αυτές δεν είναι καλά εξοπλισμένες, δεν έχουν τους απαιτούμενους γιατρούς».
• «Στις σχολικές τάξεις υπάρχει αυτό το παράλογο που ζούμε, ότι πρέπει να νοσήσει το 50% των παιδιών για να κλείσει ένα τμήμα, ενώ όλοι οι γιατροί λένε το εντελώς αντίθετο, με το πρώτο κρούσμα κλείστε το για τρεις μέρες, κάντε rapid test στα παιδιά και μετά ξαναφέρτε τα. Όχι ότι τα παιδιά το περνάνε βαριά, αλλά τα παιδιά γίνονται μεταδότες για τις οικογένειές τους. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζεται το κομφούζιο».
• «Το γεγονός ότι στη χώρα μας έχει εμβολιαστεί μόνο το 65% είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».
• «Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τάχθηκε με την ανάγκη του εμβολιασμού, η κυβέρνηση δεν έδωσε με πίστη και πάθος αυτή την μάχη. Ενδεχομένως διότι δεν ήθελε να συγκρουστεί με ένα μέρος κάποιων πολιτών που βρίσκονται στα όρια της εκλογικής της επιρροής. Το είδαμε αυτό με τις αντιφατικές προσεγγίσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με το τι γίνεται μέσα στις εκκλησίες, αυτόν τον ανορθολογικό διάλογο που υπήρξε γύρω από την αναγκαιότητα ή όχι -και τα αντίστοιχα μέτρα- του εμβολιασμού. Αυτά είναι ορατά».
• «Τα αντιφατικά εκπεμπόμενα μηνύματα είναι, τελικά, αυτά που εκτρέφουν τη δυσπιστία του κόσμου, όταν θα έπρεπε σήμερα να έχουμε οριοθετήσει και συγκεκριμενοποιήσει εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες κι εκείνες τις γεωγραφικές περιοχές που έχουν μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού και να κάνουμε μια εκστρατεία door to door. Το λέμε εδώ και μήνες, δεν το έχει κάνει η κυβέρνηση».
• «Κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση, συνειδητά δεν δίνει τη μάχη της πειθούς. Διότι ακούγοντας και τον κ. Οικονόμου πριν, κατάλαβα ότι δεν θέλει να “σπάσει αυγά”».
• «Η κυβέρνηση υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία, για το “φαίνεσθαι”, αλλά οι απώλειες τραβούν την ανηφόρα. Αυτές είναι οι προκλήσεις που έχουμε σήμερα».
• «Επειδή το ζητούμενο, πράγματι, είναι να μην έχουμε κλειστά σχολεία ούτε κλειστές επιχειρήσεις και οικονομία, πρέπει να πάρουμε όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να μη κλείσουμε κακήν κακώς και αυτή είναι η κριτική που ασκούμε, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση ισοπεδωτική».
• «Ορισμένους ανορθολογικούς παράφρονες, που κατά καιρούς, σε άλλες περιπτώσεις, έχουν εμφανιστεί ξανά γύρω από άλλα ζητήματα, ο μόνος τρόπος να τους αντιμετωπίσεις είναι να τους μαζεύεις, από τη στιγμή που θεωρούν τον εαυτό τους εκφραστή της νομιμότητας. Αλλά, το ερώτημα είναι το εξής: Αν αυτοί έχουν ακροατήριο. Κι εκεί θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε, να μη τους δίνουμε χώρο».