Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 
▶ Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν ξανά την άρση της πατέντας των εμβολίων
 
📺 Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου | Παρασκευή 26/11/2021
 
• «Μπορεί κάποιος να βγάλει πιο ενδιαφέροντα και πιο αξιόπιστα συμπεράσματα εάν δει την πορεία της κάθε δημοσκόπησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εκεί, η μεγάλη διαφορά αφορά την κυβέρνηση και την εμπιστοσύνη που της δείχνει ο κόσμος στα διάφορα πεδία άσκησης κυβερνητικής πολιτικής».
• «Στα θέματα των εργασιακών σχέσεων έχουμε μια πλειοψηφική αντίθεση της κοινωνίας απέναντι στα μέτρα Χατζηδάκη σε σχέση με το 8ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες. Υπάρχει, δικαιολογημένα και η αγωνία, η μη ικανοποίηση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας».
• «Έχουμε μία μεγάλη, ποιοτική, αισθητή υποχώρηση σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες που αφορούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και από την άλλη, θα μπορούσε να πει κανείς, τελείως σχηματικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κινείται σημειωτόν».
• «Η πανδημία έχει λειτουργήσει ως ένα “επιβραδυντικό υλικό” σε σχέση με τις πολιτικές διεργασίες. Ο κόσμος, αφενός συσπειρώνεται στους διοικούντες, στις κυβερνήσεις, διότι φοβάται και ασχολείται μονοδιάστατα με τα θέματα της επιβίωσης, της υγείας, της πανδημίας».
• «Βλέπω ότι πλειοψηφικά το ερωτώμενο κοινό ζητά αλλαγή της πορείας, για παράδειγμα στα θέματα της ακρίβειας και στα θέματα της πανδημίας. Δεν έχει πείσει η κυβέρνηση ότι τα κάνει όλα καλά».
• «Η ανθρωπότητα -και η Ελλάδα- είναι αντιμέτωπη με τρεις σοβαρές κρίσεις, την υγειονομική κρίση, την κρίση των ανισοτήτων και την κλιματική κρίση. Όλα αυτά τι αναδεικνύουν; Την ανάγκη ισχυρών δημόσιων πολιτικών. Άρα, η νεοφιλελεύθερη προγραμματική πρόταση και η ιδεολογία, φάνηκε ότι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα».
• «Έχουμε ακραία νεοφιλελεύθερη και ταξικά μεροληπτική κυβέρνηση. Το βλέπετε από την φορολογική πολιτική, από το γεγονός ότι δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, επειδή είναι δημόσιο. Παρεμπιπτόντως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε, μετά από καιρό, την άρση της πατέντας των εμβολίων. Ποιοι το καταψήφισαν; Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Γιατί; Γιατί υπερασπίζονται, νεοφιλελεύθερα, ιδεοληπτικά, τα κέρδη των εταιρειών».
• «Δεν θα μπορούσε κανείς να θέσει αυτή τη στιγμή το αίτημα των εκλογών, με 100 νεκρούς ημερησίως. Αυτό που λέμε είναι, τώρα, ανεξάρτητα από το τι δεν έχετε κάνει, μπορούμε να οργανώσουμε μια προσπάθεια πόρτα – πόρτα για να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών; Δεν το βλέπουμε».
• «Μπορούμε να πούμε στην κ. Κεραμέως να μη συγχωνεύσει τα 1000 τμήματα, τα οποία συγχώνευσε και να προσλάβει αναπληρωτές, γιατί το 25% των κρουσμάτων είναι από νέα παιδιά που μεταδίδουν στους μεγάλους και στις οικογένειές τους; Μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς»;