Πάνος Σκουρλέτης | Βουλευτής Επικρατείας

 
▶ «Να καλύψει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τη δαπάνη του Προγράμματος Άθληση για Όλους»
 
📌Με αφορμή την ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το κρίσιμο ζήτημα της συνέχισης του Προγράμματος Άθληση για Όλους, θέλω να επισημάνω ότι: Σε καμία περίπτωση η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με τη δαπάνη μισθοδοσίας του προγράμματος. Πρόκειται για μια ευθύνη που, εάν δεν την αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, βαρύνει το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα πρέπει να συνδράμει τους Δήμους. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απόδειξη ότι, τελικά, ο κυβερνητικός στόχος είναι η πίεση ως προς τους Δήμους ώστε είτε να σταματήσουν το πρόγραμμα είτε να βάλουν χαράτσι στους δημότες για να συνεχιστεί.
 
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για την Ερώτηση:
«Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Πάνου Σκουρλέτη και θέμα: «Να καλύψει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τη δαπάνη του Προγράμματος Άθληση για Όλους».
Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:
– Η κατάργηση τον περασμένο Αύγουστο από την κυβέρνηση του Προγράμματος Άθληση για Όλους με πρόσχημα την επαναξιολόγησή του μετά από την επί δεκαετίες άκρως επιτυχημένη εφαρμογή του σε όλη την Επικράτεια συνιστά μια ευθεία επίθεση στην Αυτοδιοίκηση, στο κοινωνικό κράτος και στη δημόσια υγεία.
– Στις 26 Αυγούστου 2021 καταθέσαμε ερώτηση 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εστιάζοντας ακριβώς στα παραπάνω.
– Η κυβέρνηση όμως εμμένει στην απονέκρωση του προγράμματος.
– Μετά από δεκαετίες και για πρώτη φορά δεν καλύπτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τις δαπάνες για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων (ύψους 6.439.676,30€ εν προκειμένω) και επιφορτίζει τα οικονομικά των Δήμων.
– Ήδη υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και της ΚΕΔΕ που τονίζουν οι Δήμοι ότι δεν είναι σε θέση να καλύψουν το κόστος.
 
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιστραφεί η απόφαση για αδαπάνως συμμετοχή της ΓΓΑ για την κάλυψη πλήρωσης των θέσεων και να προχωρήσει σε πλήρη κάλυψη της σχετικής δαπάνης;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υπάρξει δέσμευση πιστώσεων πολυετούς βάσης προς τους ΟΤΑ ώστε να μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τα εν λόγω προγράμματα και να γίνουν και ακόμη πιο στοχευμένα όπου αυτό απαιτείται;
3. Τι πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ώστε να ενισχυθούν οι πόροι προς τους Δήμους ώστε να μπορούν να καλύπτουν στο ακέραιο το ανταποδοτικό σκέλος για πολίτες που αντικειμενικά το έχουν ανάγκη;»
 
• Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης εδώ: https://bit.ly/3114gbV