Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Έχετε διαβεί το όριο μεταξύ αναγκαίων εξοπλισμών και υπερεξοπλισμών, τα δισεκατομμύρια δεν είναι στραγάλια
 
Η παρέμβασή μου στη Βουλή, μετά την αναφορά του εισηγητή της ΝΔ, βουλευτή κ. Μ. Λαζαρίδη στο όνομά μου | συζήτηση για την Ελληνογαλλική συμφωνία | Πέμπτη 7/10/2021:
 
«Κάποιος λέει σε κάποιον συνάδελφο ότι είναι φοβικός. Γιατί; Διότι αρνείται να απαντήσει στα ουσιαστικά ζητήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνολική αμυντική στρατηγική, αντί να απαντηθεί, πώς γίνεται να εξαγγέλλονται από του βήματος της Βουλής νέοι εξοπλισμοί, πέρα από εισηγήσεις των Επιτελείων, πέρα από τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες.
Έχουμε θεσμική υποχρέωση, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να θέτουμε ερωτήματα. Πολύ περισσότερο, που είναι ακόμη νωπή η μνήμη μεγάλων σκανδάλων γύρω από τα ζητήματα των εξοπλισμών. Κάποιος δεν πρέπει να φαίνεται μόνο, πρέπει και να φαίνεται και να είναι, σε μια χώρα που έχει και άλλες προτεραιότητες. Γιατί το όριο των αναγκαίων εξοπλισμών, από τους υπερεξοπλισμούς, φαίνεται ότι το έχετε διαβεί. Όταν υπάρχουν 15.000 νεκροί σε αυτή τη χώρα από την πανδημία και δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ αύξησης των μισθών των γιατρών, όταν δεν στηρίζετε το ΕΣΥ. Πρέπει να καταλάβετε ότι τα δισεκατομμύρια δεν είναι στραγάλια και έχουμε και άλλες υποχρεώσεις. Αλλιώς καλύτερα να σωπαίνετε».