Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ παραδίδουν τα όπλα στον πόλεμο κατά της ακρίβειας
 
📺 Σημεία από τη συνέντευξη στο «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και την Στέλλα Γκαντώνα | Σάββατο 2/10/2021
 
📍Ακρίβεια, κυβερνητική αδράνεια και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ:
✓ «Έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Όλες οι χώρες αυτή τη στιγμή απαιτείται να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέτρα. Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση, για την ώρα τουλάχιστον, στο πεδίο των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, από τώρα μέχρι τον Μάρτη, που αναμένεται να είναι αυξημένες οι τιμές λόγω ζήτησης που σχετίζεται με τη χειμερινή περίοδο και τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».
✓ «Θα μπορούσε να υπάρχουν έλεγχοι στη χονδρεμπορική αγορά όπου και διαμορφώνεται η τιμή του ρεύματος, από τη ΡΑΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν υπάρχουν αυτά, ούτε κάνουν τα αγγίζουν. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν σε αυτή την αγορά, έτσι ώστε να μη μετακυλίονται οι αυξήσεις σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αν δεν το κάνεις τώρα, οι αυξήσεις στις τιμές θα “κλειδώσουν”. Ακόμη κι όταν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων, που αναμένεται να μη φτάσουν στα προηγούμενα επίπεδα, θα παραμείνουν υψηλές και μετά τον Μάρτη, οι τιμές των προϊόντων θα έχουν πάρει την ανηφόρα».
✓ «Την ίδια στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά εγκλήματα είναι ότι ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ, που αποτελεί έναν βραχίονα παρέμβασης της Πολιτείας στην ενεργειακή αγορά».
 
📍 Όταν ονοματίζουμε και καταδικάζουμε τη φασιστική βία διαπαιδαγωγούμε τη νέα γενιά:
✓«Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε στις οθόνες μας παιδιά που χαιρετούν ναζιστικά, μιλούν στο όνομα και συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, μιας καταδικασμένης και στη συνείδηση του ελληνικού λαού, αλλά και από τη Δικαιοσύνη, οργάνωσης».
✓ «Δεν αρκεί να καταγγέλλουμε γενικά και αόριστα την βία. Υπάρχει η καταδικαστέα βία των “μπαχαλάκηδων”, των χούλιγκαν στα γήπεδα, αλλά υπάρχει και η βία του φασισμού, η οποία έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Η οποία ευθύνεται για τεράστια εγκλήματα στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Όταν καταδικάζουμε αυτή την βία και την ονοματίζουμε διαπαιδαγωγούμε τη νέα γενιά. Εκεί πρέπει να μπούμε μέσα στα σχολεία και να μιλήσουμε για το ρατσιστικό μίσος, να μιλήσουμε για τη ναζιστική ιδεολογία η οποία είναι η μοναδική που λέει ότι “σε εξοντώνω λόγω της καταγωγής σου, του χρώματός σου, της ιδεολογίας σου”».
✓ «Όταν εξισώνεις, με βάση την ιδεολογία των “δύο άκρων” και κάνεις ανιστόρητες συγκρίσεις, κάνεις ένα ιστορικό έγκλημα. Κι αυτό γίνεται για να αλιεύει η ΝΔ ψήφους από την ακροδεξιά δεξαμενή. Κάποιους από αυτούς τους έχει βάλει και εντός του “οικήματος” της ΝΔ. Κάποιοι είναι και σε περίοπτες κυβερνητικές θέσεις, κάποιοι είναι και βουλευτές, όπως ο κ. Μπογδάνος, τον οποίο “χάιδεψαν”, ο οποίος έδινε τα ονόματα των μεταναστόπουλων».
 
📍 Οι καθηγητές βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας αυταρχικής επίθεσης από την κυβέρνηση
✓ «Χθες, οι καθηγητές βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας αυταρχικής επίθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι καλούνται να μιλήσουν στα παιδιά ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό, στοχοποιούνται από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, με την πολιτική της στον χώρο της παιδείας συνιστά μια πηγή εντάσεων και αυτό είναι απαράδεκτο. Έχει κάνει πολλά, άφησε 17.000 παιδιά έξω από τα Πανεπιστήμια, κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτεί».