Πάνος Σκουρλέτης | Βουλευτής Επικρατείας

▶ Ενάμιση χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ασφάλεια, αντιμέτωπα με τα ίδια προβλήματα
 
📺 Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ | Παρασκευή 10/9/2021
 
• «Πέρυσι, ως χώρα είχαμε σπάσει αρνητικό ρεκόρ ημερών με κλειστά σχολεία. Θα έπρεπε να είχαμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Με ποιο τρόπο ανοίγουν ξανά τα σχολεία φέτος; Είχαμε πει ότι εκεί που υπάρχουν μεγάλα τμήματα θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια να τα “σπάσουν”. Δεν έγινε».
• «Πάει το Υπουργείο και βρίσκει το μονοθέσιο σχολείο σε ένα ορεινό χωριό της Ευρυτανίας και μετά πηγαίνει και στην Αθήνα που έχουν 27-28 παιδιά, βγάζει μέσο όρο και λέει, είμαστε 17 άτομα ανά τάξη. Δεν είναι έτσι. Στις μεγάλες πόλεις είναι πάνω από 22-25-27 παιδιά ανά τάξη. Υπάρχουν αίθουσες κι εδώ θα έπρεπε να ζητήσουν και τη συνδρομή των δήμων».
• «Σχολικές καθαρίστριες. Το θέμα της καθαριότητας είναι πολύ σημαντικό. Οι γονείς είναι έξαλλοι. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Μειώνει τις ώρες στις σχολικές καθαρίστριες. Λέει “πάρτε όσες θέλετε, αλλά πάνω από τρεις ώρες δεν θα είναι καμία”. Ορισμένοι προκομμένοι δήμαρχοι παίρνουν από το δικό τους το ταμείο, όπως ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο Σίμος Ρούσσος. Η κυβέρνηση τι κάνει, θα ενισχύσει τους δήμους»;
• «Έχουμε πει ότι επιβάλλεται σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως είναι στις δομές υγείας, στα γηροκομεία, να είναι όλοι όσοι απασχολούνται εκεί, εμβολιασμένοι. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσουμε εξοντωτικά γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν τους έχουμε πείσει. Έχουν οικογένειες, παιδιά. Δεν φταίει τίποτα το παιδί εκείνου που δεν εμβολιάζεται. Έτσι παράγεις διχασμό και εθελοτυφλείς. Τι θα κερδίσουμε με το να του κόψουμε το μισθό»;
• «Θα έπρεπε, όλο αυτό το διάστημα, να έχει απελευθερωθεί η διαδικασία παραγωγής, έτσι ώστε να υπάρχουν τα απαιτούμενα εμβόλια όχι για τη χώρα μας μόνο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναφέρομαι στις πατέντες . Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν επαρκούν τα εμβόλια για την Αφρική και όταν μιλάμε για πανδημία, εάν δεν υπάρχει ένας καθολικός, πλανητικός εμβολιασμός δεν κάνουμε τίποτα».