Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Οι αθλητές μας έχουν ανάγκη από μόνιμη στήριξη και όχι μόνο να «κλέβουμε» από τη λάμψη τους
 
📺 Σημεία και αποσπάσματα από συνέντευξη στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1 | Τρίτη 3/8/2021
 
📍 Να βοηθήσουμε τους αθλητές μας, όχι μόνο να «κλέβουμε» από τη λάμψη τους
✓ «Στον χώρο αυτό έχουν επωαστεί σκάνδαλα και άσχημες πρακτικές, αλλά τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει και το στοιχείο της εγκατάλειψης. Εκείνο που απαιτείται να υπάρξει είναι ένα σχέδιο μόνιμης υποστήριξης. Να βοηθήσουμε χωρίς σκοπιμότητες όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Πρέπει ορισμένα πράγματα να τα προστατεύουμε και να τα έχουμε μακριά από μία προσπάθεια να τα χειραγωγήσουμε και να “κλέψουμε” λίγο από τη λάμψη τους».
 
📍 Θετική εξέλιξη η συμμετοχή διεμφυλικής αθλήτριας στους Ολυμπιακούς
✓ «Νομίζω ότι είναι μια θετική εξέλιξη αυτό που είδαμε, δηλαδή η δυνατότητα συμμετοχής ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται όπως εκείνοι το βιώνουν και το κατανοούν, στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε αυτό έχει συμβεί και πρέπει να συμβεί, σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας, γιατί όχι και στον αθλητισμό. […] Να δούμε πως θα διασφαλίζεται πάντοτε ένα στοιχείο ισοτιμίας».
 
📍 Είμαστε μακριά από τον εμβολιαστικό στόχο, χρειάζεται μια εκστρατεία πειθούς
✓ «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όπου το πρόγραμμα του εμβολιασμού δεν έχει πιάσει τους στόχους που είχαμε θέσει. Απέχουμε πολύ από αυτό το 70% εμβολιασμένων που θα θέλαμε να είχαμε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Γι’ αυτό νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες, λάθη και παραλείψεις».
✓ «Θα έπρεπε να έχουμε οργανώσει την εκστρατεία της πειθούς με έναν πιο συστηματικό τρόπο εις βάρος των μεγάλων λόγων και της θριαμβολογίας. […] Ξεκινάμε μία χρονιά με όλα τα προβλήματα μπροστά μας».
 
📍 Η ΝΔ δεν έχει σαφή στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, είναι όμηρος μεγάλων εσωτερικών αντιθέσεων
✓ «Πρέπει να απαντήσουμε τι θέλει η Ελλάδα. Ποια είναι η στρατηγική της χώρας μας σε σχέση με τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πολύ φοβάμαι ότι, ενώ κατ’ όνομα όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υποστηρίζουν τα ίδια, δεν τα εννοούν, όμως, με τον ίδιο τρόπο οι πολιτικές δυνάμεις».
✓ «Πιστεύουμε στην ανάγκη της στρατηγικής του διαλόγου, έτσι ώστε να καταλήξουμε, ενδεχομένως και μέσω της Χάγης, σε μια νέα ισορροπία που θα λύνει για τα επόμενα, πολλά, χρόνια τα ελληνοτουρκικά θέματα»;
✓ «Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την επιδείνωση της ισορροπίας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια εις βάρος της χώρας μας; Φοβάμαι πάρα πολύ ότι η ΝΔ είναι όμηρος μεγάλων εσωτερικών αντιθέσεων, που δεν την αφήνουν να έχει μια σαφή στρατηγική γύρω από αυτά τα ζητήματα».
✓ «Έχουμε καταταλαιπωρηθεί ως χώρα από ακροδεξιούς τσαμπουκάδες, να το πω έτσι. Τους είδαμε και στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, όπου άφησαν μια εκκρεμότητα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα λυνόταν επ’ ωφελεία της χώρας μας. Φανταστείτε αυτή τη στιγμή να μην είχε λυθεί το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, τι “πόδι” θα μπορούσε να είχε βάλει η Τουρκία σε αυτή τη χώρα».