▶ Τείχος ανοσίας με την πειθώ και όχι με τον διχασμό
 
▶ Όχι στο κλείσιμο νοσοκομείων
 
📺 Σημεία από τη συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «…από τις έξι» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη & Γιάννη Πιτταρά | Πέμπτη 8/7/2021
 
• «Ο πρωθυπουργός, μόλις την προηγούμενη Κυριακή, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, βγήκε και τι είπε; Ότι η αντιπολίτευση κάνει σαμποτάζ στην υπόθεση του εμβολιασμού. Και σας ρωτάω, πόσο πειστικό είναι αυτό; Προφανώς σε μας δεν είναι καθόλου. Αλλά σε έναν ψηφοφόρο της ΝΔ; Που θα σκεφτεί ότι “για να το λέει ο πρωθυπουργός μας, ότι το ένα τρίτο της ελληνικής κοινωνίας σαμποτάρει τον εμβολιασμό, μήπως κάτι βλέπουν αυτοί;”. Αυτή η στάση είναι ανεύθυνη, επικίνδυνη, διχαστική και τελικά ενσπείρει αμφιβολίες στον ίδιο τον κόσμο, σε μία στιγμή που πραγματικά πρέπει να πολλαπλασιάσουμε το ποσοστό των εμβολιασμένων».
• «Να λύσουμε το θέμα των κινητών εμβολιαστικών κέντρων… Θέτουμε προϋποθέσεις για τους ανθρώπους, να μετακινηθούν με διαγνωστικά τεστ. Επιτέλους να συνταγογραφήσουμε αυτά τα τεστ».
• «Κάτι που δεν αφορά μόνο την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά την επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Μπορεί, μετά από αυτή την πανανθρώπινη τραγωδία, τη δύσκολη στιγμή, που όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη του δημόσιου συστήματος υγείας, ο πρωθυπουργός να λέει ότι θα συγχωνεύσει νοσοκομεία, δηλαδή θα κλείσει νοσοκομεία; Και να μην υπάρχει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή μια προσπάθεια μόνιμων προσλήψεων, στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας»;
• «Αυτά είναι τραγικά λάθη, μαζί με όλα τα άλλα που έχουν να κάνουν πότε με τον βούρδουλα, πότε με το «μαστίγιο» και πότε με το «καρότο». Και όταν δίνεται ένα παράδειγμα όπως αυτό που αποκαλύφθηκε από την “Εφημερίδα των Συντακτών”. Την ίδια στιγμή που κουνούσαν το δάχτυλο και έβαζαν πρόστιμα στον κόσμο, άφηναν τους παράγοντες της Φενέρμπαχτσε να μπαίνουν νοσούντες, στο εσωτερικό μέσα από συνεννόηση με πακιστανικό τηλέφωνο. Κάποιος “μεγάλος”, διαβάσαμε, ποιος είναι αυτός ο “μεγάλος”; Και, προφανώς, εγώ λέω ότι θα σχετίζεται και με τα μυστικά κονδύλια, τα οποία για πρώτη φορά εγκρίθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020 για την Πολιτική Προστασία. Φανταστείτε, μυστικά κονδύλια για την Πολιτική Προστασία. Τι να τα κάνει»;
• «Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις. Είναι ψεύτικα αυτά τα sms; Έγιναν αυτοί οι διάλογοι; Η αστυνομία, οι Αρχές, μιλούν μέσα από ένα παράλληλο σύστημα πακιστανικών τηλεφώνων; Δεν καταγράφονται, δηλαδή; Ή καταγράφονται πολύ πιο δύσκολα χωρίς να ξέρουμε τον ιδιοκτήτη τους; Αυτά είναι τραγικά πράγματα, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».
• «Αν υπάρχει μια αβεβαιότητα, κυρίως για το τι θα γίνει με την μετάλλαξη “Δέλτα”, αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα δεν είναι μόνιμες δομές υγείας και περισσότερες; Είδαμε τον προηγούμενο χρόνο ότι αναβλήθηκαν χειρουργεία, άνθρωποι έφτασαν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, όχι από τον Covid, αλλά επειδή δεν μπορούσε το δημόσιο σύστημα υγείας να εξυπηρετήσει αυτές τις περιπτώσεις, γιατί ήταν απασχολημένο στην περίπτωση του Covid. Το συμπέρασμα είναι ότι χρειάζονται επενδύσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις, υλικοτεχνική υποδομή και αυτό δεν έχει αποτυπωθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης».
• «Εάν, τελικά, το θέμα των εμβολίων, όπως συνομολογούμε όλοι εδώ, είναι το κρίσιμο για να χτίσουμε το περίφημο τείχος ανοσίας, γιατί όταν κατατέθηκε η πρόταση άρσης της πατέντας των εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τον Αλέξη Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, την λοιδορήσατε, την κοροϊδέψατε; Όχι εσείς προσωπικά. Και τώρα είδατε ότι μεγάλες εφημερίδες λένε ότι εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες συζητούν πως θα αγοράσουν την πατέντα! Άρα, έστω και τώρα να πούμε ότι πάνω από τα κέρδη των εταιριών είναι η υγεία».
• «Η υπόθεση της οικονομίας έχει και μια άλλη παράμετρο, που λέγεται “αμοιβές της εργασίας και συνθήκες εργασίας”. Με νόμους Χατζηδάκη, απλήρωτες υπερωρίες και μηχανισμούς μείωσης των εισοδημάτων δεν θα δούμε άσπρη μέρα ως κοινωνία».