▶ Διχαστικό, επικίνδυνο και ανεύθυνο το ψέμα του πρωθυπουργού, ότι η αντιπολίτευση κάνει σαμποτάζ στον εμβολιασμό
 
📺 Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη | Τρίτη 6/7/2021
 
• «Κορυφαίο ζήτημα θεωρώ τη φράση του πρωθυπουργού, από τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ότι η αντιπολίτευση κάνει σαμποτάζ στην υπόθεση του εμβολιασμού. Δεν υπάρχει πιο ανεύθυνη, πιο τοξική, πιο διχαστική, πιο επικίνδυνη, απ’ το να ακούς, από τα χείλη του πρωθυπουργού, αυτό το μέγα ψεύδος! Διότι προφανώς κάτι θέλει να καλύψει, τις δικές του ευθύνες. Αναζητεί κάποιον ένοχο επειδή τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν -και με ευθύνη της κυβέρνησης- έτσι όπως θα ήθελε».
• «Εάν, τελικά, η κυβέρνηση δεν έχει κατορθώσει να συνεννοηθεί με την Εκκλησία, με διάφορους άλλους δημόσιους παράγοντες, εάν με τη διαχείριση που έκανε σε κρίσιμες στιγμές της πανδημίας έσπειρε την αμφιβολία, δεν της φταίει η αντιπολίτευση που έχει μια από τις πιο υπεύθυνες στάσεις πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, από την πρώτη στιγμή. Που ξεκάθαρα σε κάθε δημόσιο βήμα, όπως κι από εδώ τώρα, κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Μιλώντας, μάλιστα, για την ανάγκη αυτό το εμβολιαστικό κίνημα να φτάσει μέχρι και την άρση της πατέντας, που την αρνήθηκε η ΝΔ. Γιατί την αρνήθηκε; Για λόγους ιδεολογικούς, πολιτικούς, για να προστατέψει τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών».
• «Πριν από λίγες εβδομάδες, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο κατά της άρσης της πατέντας. Ο πρωθυπουργός χλεύαζε τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή όταν είχε καταθέσει αυτό τον προβληματισμό και έλεγε ότι αυτά είναι ανέφικτα. Πράγματα τα οποία ενδυναμώνουν τη δυσπιστία του κόσμου».
• «Σας θυμίζω ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας, ο κ. Ξανθός, ο υπεύθυνος Τομεάρχης και πρώην υπουργός Υγείας, αλλά και το κόμμα μας συνολικά, είχε καταθέσει την πρόταση να βρούμε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για το υπουργείο Υγείας, να μπορέσουμε να έχουμε έναν κοινό σχεδιασμό, ακόμη και για τα ζητήματα της καθημερινής διαχείρισης, των προμηθειών, που υπάρχουν κάποιες “γκρίζες” πλευρές εκεί για το πώς γίνονται οι απευθείας αναθέσεις. Αυτά απορρίφθηκαν μετά βδελυγμίας. Και βλέπουμε, μάλιστα, το εντελώς αντίθετο, μια επίθεση. Όταν θα έπρεπε σε αυτό το θέμα να υπάρχει μια ουσιαστική πολιτική συνεννόηση και ψυχική ενότητα, για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί απέναντι σε όσους έχουν τα ερωτήματά τους. Κι αυτό δεν γίνεται ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με διοικητικά μέτρα. Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου».
• «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει να συνταγογραφούνται το μοριακό τεστ, το rapid. Δεν το έχει κάνει. Το 1/3 των τεστ τα πληρώνουν οι οικογένειες, τα νοικοκυριά από την τσέπη τους. Και η απάντηση είναι ότι υπάρχουν σε κάποιους δήμους, κάποιες ώρες, κάποιες δημόσιες μονάδες. Μα αυτό δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. Δεν θα ασκήσουμε εκεί κριτική»;
• «Όταν γίνονται ακριβοπληρωμένες καμπάνιες για να λιβανίζουν την κυβέρνηση και δεν γίνονται αντίστοιχες καμπάνιες για να μιλήσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, πιστεύω ότι είναι μια εποικοδομητική κριτική απέναντι στην κυβέρνηση».
• «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει εμφανιστεί με μία άποψη, με μία φωνή πάντοτε, επίσημα, υπέρ των εμβολιασμών».
• «Ο κ. Μητσοτάκης κινείται, όχι με βάση τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά με βάση τις εισηγήσεις των επικοινωνιολόγων και τι του λένε τα γκάλοπ κάθε μέρα».
• «Αν του πουν τα γκάλοπ ότι πρέπει να δώσεις λεφτά στη νεολαία, γιατί χάνει η ΝΔ στην νεολαία, θα δώσει το 150άρι δημιουργώντας, όμως, την αίσθηση ότι τελικά δεν πρόκειται για μια στάση αλληλεγγύης, ο εμβολιασμός των νέων, μια ενσυνείδητη στάση απέναντι στην υγεία, αλλά για μια προσπάθεια εξαγοράς της συνείδησής τους. Ό,τι πιο αντιπαιδαγωγικό υπάρχει. Εμείς δεν θα σωπάσουμε, θα τα λέμε αυτά τα πράγματα».