Σε μια δίωρη επίσκεψη στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στο Νέο Φάληρο, μιλήσαμε εκτενώς με τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους και στελέχη της Διεύθυνσης, για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, την τεχνογνωσία που χάνεται, αλλά και τις τελευταίες αντεργατικές ρυθμίσεις που εισήγαγε ο νόμος Χατζηδάκη.

Συναντήσαμε ανθρώπους που εργάζονται πέρα από τα όρια, που «πονάνε» τη δουλειά τους, αλλά και αγωνιούν για το μέλλον, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε σχέση με την πορεία της επιχείρησης και τη δυνατότητα να υπηρετεί τις ενεργειακές ανάγκες του τόπου. Δώσαμε την υπόσχεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τη μάχη να μη περάσουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις και θα σταθεί απέναντι στο προαναγγελθέν «έγκλημα» της πώλησης του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Γιατί η αποτροπή της ενεργειακής φτώχειας δεν μπορεί πάρα να αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και επειδή τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να διευρυνθούν μετά από δεκαετίες φθοράς και συρρίκνωσης.