▶ Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει κανόνες στο μιντιακό σύστημα και αυτό δεν του το συγχώρησαν διάφοροι κύκλοι
 
📺 Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPEN TV με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη | Πέμπτη 1/7/2021
 
✔ Εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από τη συγκρότηση της Επιτροπής για τον Νίκο Παππά:
 
• «Όλη αυτή η ιστορία στήθηκε για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως να στείλει ένα σήμα: μην αγγίζετε τους φίλους μας, μην παρεμβαίνετε στο μιντιακό σύστημα το οποίο στηρίζει και στήριζε και παλαιότερα, τις δυνάμεις της διαπλοκής και της πολιτικής εξουσίας. Αντιμετωπίζονται ως “ιερές αγελάδες”. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το “λάθος” να επιχειρήσει να βάλει κανόνες και αυτό δεν του το συγχώρησαν διάφοροι κύκλοι. Γι’ αυτό στήθηκε αυτή η υπόθεση».
• «Η βασική κατηγορία, βάσει της οποίας η ΝΔ πολιτεύθηκε αυτά τα δύο χρόνια, ότι υπήρξε δωροδοκία στο πρόσωπο του κ. Παππά, απεσύρθη. Αυτό πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας. Το ζητούμενο είναι οι συνθήκες ελεύθερης και απρόσκοπτης λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Υπάρχει θέμα δημοκρατίας και πληροφόρησης στην Ελλάδα. Δημοκρατίας σε σχέση με την λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν, είτε είναι ιδιωτικά είτε και δημόσια, ακόμα. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Αν θέλουμε να αναβαθμιστούμε ως Δημοκρατία και ως πολίτευμα, κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση γι’ αυτά τα θέματα».
 
✔ Για την υπόθεση Παπασταύρου:
• «Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, οι αποφάσεις της είναι σεβαστές από όλους, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».
• «Τρία πολιτικά πρόσωπα, όπως είπε και ο κ. Οικονόμου, εμπλέκονται σε μια υπόθεση που αυτή τη στιγμή έχει “παγώσει” χωρίς να είναι κατανοητό γιατί. Ακούγονται ευφάνταστα πράγματα, όπως η αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων και είδαμε τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος είναι εξαφανισμένος -το μόνο που κάνει είναι διαρροές και απειλές προς τον νυν πρωθυπουργό σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών – να κάνει on camera δήλωση χθες για την υπόθεση Παπασταύρου. Αυτού του είδους η πολιτική λειτουργία δεν με αφορά καθόλου».