Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 

Συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη

Το κρίσιμο ζήτημα του αποχετευτικού δικτύου στο Ηλιακό Χωριό πρέπει να λυθεί το συντομότερο

Το σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού στην Πεύκη με το αποχετευτικό δίκτυο και οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για να επιλυθεί, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη, με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης και ΓΓ της ΠΕΔ Αττικής, Τάσο Μαυρίδη, την Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, στο δημαρχείο της πόλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Νίκος Τερζόπουλος και Χρήστος Τσίκας από την ΟΜ Λυκόβρυσης – Πεύκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά πρώτα και κύρια την υγεία των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού και ένα έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, με την απαραίτητη αρτιότητα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, επεσήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει παρέμβει πρόσφατα και στη Βουλή, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης, προκειμένου να υπάρξουν επιτέλους θετικές εξελίξεις. Πολύ περισσότερο που ήδη από το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει δεσμευτεί ποσό 585.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το έργο, στο οποίο εμπλέκεται επίσης η ΕΥΔΑΠ ως προς την εκτέλεση, ενώ ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα έχει ρόλο στην επίβλεψη.

Ο Δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός αρκεί για την υλοποίηση του έργου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2023. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εάν παρουσιαστεί πρόβλημα χρηματοδότησης, ο Δήμος θα κινηθεί προς την κατεύθυνση διεκδίκησης επιπρόσθετων πόρων από τον ΟΑΕΔ. Αναφορικά με την πιθανότητα οικονομικής επιβάρυνσης των κατοίκων, ήταν καθησυχαστικός.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα του Δήμου, καθώς και σε γενικότερα της Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του Πάνου Σκουρλέτη τέθηκε το ζήτημα του σχεδιασμού κατασκευής μεγάλων εμπορικών κέντρων τύπου «mall» στα όρια του Δήμου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ένας σχεδιασμός που όχι μόνο συνιστά μια τεράστια απειλή για τον εμπορικό κόσμο που βρίσκεται στις γειτονιές των περιοχών αυτών, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη του και την εμπειρία από την πανδημία, ώστε να υποστηριχθούν λύσεις ανοιχτού τύπου και η λειτουργική εμπορική διασπορά που συναντά κανείς σήμερα στις συνοικίες των δήμων.

Μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης έθεσε και το ευρύτερο ζήτημα της υποστελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία οδηγεί και στην ιδιωτικοποίηση, μέσω της ανάθεσης σε ιδιώτες όλο και περισσότερων υπηρεσιών και δράσεων των Δήμων. Λίγο αργότερα, το ίδιο θέμα τέθηκε με αγωνία από τους ίδιους τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο, με τους οποίους μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το τέλος της συνάντησης. Επισκέφθηκε επίσης και το παρακείμενο Δημοτικό Ιατρείο.