Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Παίζουν στα «ζάρια» τις εισφορές των εργαζομένων, να αποτραπεί το διαρκές οικονομικό έγκλημα
 
Δήλωση | 28/6/2021
 
Ο/η νέος/α εργαζόμενος/η σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ο/η υπάλληλος στο ξενοδοχείο, ο/η αγρότης/ισα, ο/η πωλητής/τρια, ο/η νοσηλευτής/τρια, ο/η courier, ο/η αυτοαπασχολούμενος/η λογιστής/στρια κ.α. θα «χαρίζουν» μέσω του «ατομικού κουμπαρά» καθημερινά τις εισφορές τους για την επικουρική ασφάλιση στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ώστε να εξαγοράζουν δημόσιες υποδομές ή/και να κάνουν νέες επενδύσεις. Δηλαδή θα πληρώνουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι από τη δουλειά τους για να εξαγοράσουν κάποιοι υποδομές που έχουμε πληρώσει εκατομμύρια για να υλοποιηθούν ή για να βγάλουν ιδιωτικά κέρδη. Σαν να κλέβουν κάθε μέρα το πορτοφόλι από την τσέπη μας να παίρνουν όσα χρειάζονται και να γυρνάνε το πορτοφόλι με το ποσό που έμεινε πίσω όταν αυτοί κρίνουν.
Πως θα γίνουν τα παραπάνω σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Θα επενδύονται από golden boys οι εισφορές μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων σε χαρτοφυλάκια ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα προκύπτει ακριβώς από αυτά τα χρήματα, με παγωμένο μάλιστα τον κατώτατο μισθό από τα μέσα του 2019. Από το νεοφιλελεύθερο αφήγημα ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις η κυβέρνηση πάει ακόμη πιο κάτω στο δεν υπάρχουν ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς τη διαρκή υφαρπαγή των εισφορών των εργαζομένων.
Έτσι παραχωρούν τα όνειρα και το μόχθο της νέας γενιάς, τις εισφορές της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στις συστημικές τράπεζες, στα ξένα fund. Μάλιστα ρητά θα απαγορεύουν πλέον οι εισφορές των εργαζομένων να στηρίζουν τις υφιστάμενες συντάξεις. Η προπαγάνδα εναντίον του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας, μήνες τώρα, στοχεύει αποκλειστικά στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης για την επιβολή των ιδιωτικών συμφερόντων.
Έσπρωξαν στη μετανάστευση 500.000 νέους στο εξωτερικό πριν 7-10 χρόνια και διαιρούν τον κόσμο της εργασίας.
Αυτό έκαναν, αυτό επανέλαβαν, σε αυτά πιστεύουν και αυτά συνεχίζουν με «σπασμένα τα φρένα» από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, τις βαλίτσες της Siemens, των υπερκοστολογήσεων για τους Ολυμπιακούς, το PSI, τις απευθείας αναθέσεις, την ΑΜΚ της Πειραιώς, τον τεμαχισμό και ξεπούλημα του ΕΦΚΑ, το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής, σχεδιάζοντας μάλιστα τις μάσκες «αλεξίπτωτα» με τις λίστες Πέτσα, για να καλύψουν το προσωπείο των πολιτικών τους.
Σήμερα λοιπόν παίζουν στα «ζάρια» ως νεοφιλελεύθεροι μπαρπουτιέριδες τις εισφορές των εργαζόμενων. Πρόκειται για ένα διαρκές οικονομικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί.