Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

 
▶ Η ΝΔ θέλει να αναπαραγάγει τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ καναλαρχών και πολιτικής εξουσίας
 
📺 Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» | Τετάρτη, 31/3/2021
 
• «Ο ΣΥΡΙΖΑ -και κανείς δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει- ήθελε, επιτέλους, να μην υπάρχουν πειρατές στον χώρο της ραδιοτηλεόρασης. Σε αυτό πρέπει ο καθένας να τοποθετηθεί. Θέλει να υπάρχουν κανόνες, όπως υπάρχουν σε όλες τις σημερινές ευρωπαϊκές δημοκρατίες ή δεν θέλει; Αυτός είναι ο πυρήνας της σημερινής συζήτησης»
.
• «Η σημερινή ΝΔ, με αυτή την έωλη παραπομπή του Νίκου Παππά, στέλνει ένα σήμα ότι θέλει να αναπαραγάγει, στις σημερινές συνθήκες, τις σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε καναλάρχες και πολιτική εξουσία. Παίρνει αυτή την ευθύνη, εδώ βρισκόμαστε, εδώ πρέπει να τοποθετηθεί ο καθένας».
 
• «Δεν θεωρώ ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη αυτής της παράταξης, τη μία από τις τρεις ιστορικές παρατάξεις στην Ελλάδα, οι άνθρωποι που εκφράζονται μέσα από τη σημερινή ΝΔ, είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, ότι είναι όλοι φιλοχουντικοί και ότι είναι δοσίλογοι. Βεβαίως, όλοι ξέρουμε ότι σε αυτό τον τόπο υπήρξαν άνθρωποι από αυτό τον χώρο οι οποίοι, κατά καιρούς, τη χούντα και την υπηρέτησαν και την ύμνησαν. Μάλιστα, πρωτοκλασάτα στελέχη αυτής της παράταξης ήταν σε περιθωριακές, ακροδεξιές ομάδες και σήμερα “μοστράρουν” ως υπουργοί. Αυτό είναι ένα πρόβλημα της σημερινής ΝΔ, η οποία έχει πραγματικά ξεκόψει με την μετά το 1974 καραμανλική παράδοσή της, που είχε δώσει διαφορετικά δείγματα για την παράταξη της Δεξιάς, σε σχέση με το πώς ήταν αυτή πριν την επταετία».
 
• «Σας θυμίζω ότι ο κ. Καλογρίτσας, επί ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηριστεί ως αναξιόπιστος για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό που συμμετείχαν άλλοι υποψήφιοι για τις άδειες. […] Η χτεσινή συζήτηση δείχνει ότι όταν στριμώχνεται η ΝΔ σε άλλα ζητήματα, όπως είναι αυτό της οικονομίας και της πανδημίας, επιλέγει να στείλει ένα λάθος σήμα και επιχειρεί έναν αντιπερισπασμό. Περί αυτού πρόκειται».
 
• «Η μέγιστη υποκρισία είναι να μιλάς με χαμηλούς τόνους, με ευγενικό τρόπο και να ομνύεις στο όνομα της ενότητας αλλά, την ίδια ώρα, να στέλνεις τους πολιτικούς αντιπάλους σου στα δικαστήρια, να ποινικοποιείς την πολιτική ζωή του τόπου και να διχάζεις. Το σήμα που, δυστυχώς, στέλνει η ΝΔ τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και με την υπόθεση των καναλαρχών, είναι “μη πειράζετε τις ιερές αγελάδες. Τη διαπλοκή και την οικονομική ολιγαρχία”. Αυτό εξυπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, εκεί είναι ταγμένη και αυτό κάνει. Σε αυτό είμαστε απέναντι. Είναι άλλο να έχει κάποιος τις πολιτικές τους απόψεις για τους χειρισμούς, να λέει για πολιτικές ευθύνες. Έχει κάθε δικαίωμα να το θέτει και είναι άλλο η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δυστυχώς είναι λυπηρό».
 
• «Η δεύτερη φορά Αριστερά, μια και με ρωτήσατε, θα είναι η Αριστερά χωρίς μνημόνια, -από το καθεστώς των οποίων μας έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ- και τότε πράγματι, ο κόσμος θα διαπιστώσει με ακόμη καλύτερο τρόπο την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Αριστερά, την προοδευτική παράταξη και την παράταξη της Δεξιάς».